home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Sajtótájékoztató a Tisza-parton
(Tha)
2008.04.09.
LXIII. évf. 15. szám
Sajtótájékoztató a Tisza-parton

A Magyar Polgári Szövetség Zentán és Adán mindenképpen indul a helyhatósági választásokon, a támogatói aláírásokat már átadták, és az első helyet szerezték meg a választási listán. Ezenkívül Szabadkán gyűjtik az aláírásokat, valamint Temerinben, és más helységekben is tárgyalásokat folytatna...

A Magyar Polgári Szövetség Zentán és Adán mindenképpen indul a helyhatósági választásokon, a támogatói aláírásokat már átadták, és az első helyet szerezték meg a választási listán. Ezenkívül Szabadkán gyűjtik az aláírásokat, valamint Temerinben, és más helységekben is tárgyalásokat folytatnak. Rácz Szabó László pártelnök ezt azon a kampánynyitó sajtótájékoztatón jelentette be, amelyet a Tisza-parton tartottak meg, a zentai csata emlékművénél. A magyarázat szerint erre azért volt szükség, mert a város vezetősége továbbra sem biztosított irodát nekik. Az újságíróknak elmondták, a MPSZ azért nem vesz részt a Magyar Koalícióban, mert a három ,,régi” párt kizárta onnan.
- Az a véleményünk, hogy a Magyar Koalíció rossz irányba indult. Ha tovább forszírozzák a magyar területi autonómia kérdését, akkor könnyen megtörténhet, hogy Szerbia a radikálisok felé fordul. Mi továbbra is támogatjuk a magyar autonómiát, de úgy gondoljuk, most sokkal fontosabb a demokratikus rendszert megvédeni Szerbiában. A mi programunk alapgondolata az anarchia megszüntetése, a törvényesség betartása és a decentralizáció - mondta Rácz Szabó László, majd kitért arra is, hogy szorgalmazzák a kishatárforgalom megnyitását, a Szabadkai Rádió és színház megtartását. Úgy vélik, a zentai kórházat meg akarják szüntetni, Magyarkanizsát pedig elvennék a Tisza mentétől. Ezt soha nem fogadhatják el. Küzdeni fognak azért, hogy Zenta, Ada és Magyarkanizsa visszatérjen Bácskához, mert az az elképzelésük, hogy a Tisza menti községekből egy külön körzet alakuljon.
Remélem, nemcsak a magyar közösség szavaz ránk, hanem ezzel a hozzáállásunkkal a más nemzetiségek támogatását is elnyerjük, és megszüntetjük az anarchiát - hangoztatta a Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..