home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Sohasem késő megvalósítani a terveinket
Bacsik Lőrinc Natália
2024.05.06.
LXXIX.. évf. 17. szám
Sohasem késő megvalósítani a terveinket

Táncos Renáta kétgyermekes édesanya. Férjével, Tamással és fiaiakkal, Kornéllal és Dominikkal Magyarcsernyén élnek. Renátát segítőkész, magabiztos, jószívű, céltudatos nőnek ismertem meg. És ami nagyon fontos, harmincnégy évesen mert többévnyi szünet után munkába állni.

Táncos Renáta elmondta, a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola befejezése után a nagybecskereki Egészségügyi Középiskolába iratkozott, ahol 2007-ben diplomázott. A végzettsége egészségügyi nővér-technikus. A szakmájában másfél éve dolgozik, előtte otthon volt a gyerekekkel.

* Milyen érzés ennyi év után munkába állni, a betegellátásban dolgozni?

— Miután a két kisfiam elindult óvodába, úgy éreztem, itt az ideje, hogy munkába álljak. Eleinte egy kissé nehézkes volt, mert reggel korán elmentem, és késő délután értem haza, de lassan mindenki megszokta. A férjem és a nagymamák mellettem állnak, és mindenben segítenek, támogatnak, amiért itt is szeretnék nekik köszönetet mondani. Jelenleg Begaszentgyörgyön dolgozom mint nővér. Az általános orvosnál segédkezem, de dolgoztam már a gyerekorvos mellett is. Szükség szerint beugrós vagyok a sürgősségi osztályon, illetve a laboratóriumban is kisegítek a reggeli vérvételnél. Minden részlegnek megvan a saját előnye és hátránya is. Hogy hol szeretek dolgozni leginkább? Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert mire megszokom az egyik helyet, addigra átraknak egy másikra. Különösen sok a mozgás, amikor közeleg a nyár, mert ilyenkor az évi szabadságok miatt helyettesítjük a kollégákat. Engem nem zavar, hogy nem a szülőfalumban dolgozom, nagyon sok embert megismertem. Előnyömre válik, hogy magyarul beszélek, már többször hívtak fordítani, mert a páciensek nem tudtak szerbül.

* Miért szereted a munkád?

— Amikor befejeztem az általános iskolát, és pályát kellett választani, emlékszem, csak az egészségügyi iskolát írtam a listára, mindössze a városok különböztek. Anyunak nem nagyon tetszett a választásom, de nem sokat tehetett ellene. Ezt a szakmát szeretni kell. Jó érzés, amikor a páciensek megköszönik az odaadó munkánkat, és hálásak azért, hogy segítettünk rajtuk. De meg kell tanulni a munkahelyen történt dolgokat „ott hagyni”. Mivel sok mindennel találkozunk (balesetek, betegségek…), ezekről itthon nem szoktam beszélni.

* A pályaválasztás előtt álló diákoknak mit tanácsolsz, kiknek való az egészségügy?

— Aki ezt a szakmát szeretné választani, annak kitartónak, odaadónak, erősnek kell lennie. Én nagyon szeretem a foglalkozásomat, egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, sőt, gondolkozás nélkül ismét az egészségügyet választanám.

Renáta a gyermeknevelés és a háziasszonyi teendők mellett bátran bevállalta, hogy egy régi álmát is megvalósítsa.

Fényképezte: BACSIK LŐRINC Natália

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..