home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Regős Bendegúz, a fénylő kiscsillag
Rencsényi Elvira
2007.12.26.
LXII. évf. 52. szám
Regős Bendegúz, a fénylő kiscsillag

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesemondó fiúcska, aki egy vajdasági faluból, Csantavérről indult el Budapestre, hogy szerencsét próbáljon... Így lett ő a Csillag születik című tehetségkutató verseny egyik ünnepelt kiscsillaga
Árpi, avagy Regős BendegúzUtasi Árpádnak, az Indul a bakt...

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesemondó fiúcska, aki egy vajdasági faluból, Csantavérről indult el Budapestre, hogy szerencsét próbáljon... Így lett ő a Csillag születik című tehetségkutató verseny egyik ünnepelt kiscsillaga
Árpi, avagy Regős Bendegúz

Utasi Árpádnak, az Indul a bakterház Regős Bendegúza bőrébe bújt fiúcskának sikerült elérnie mindazt, amit az általa előadott mesék szereplőinek: egy ország ismerte meg a nevét, szurkolt neki szombat esténként és juttatta tovább szavazataival. Árpi egy csapásra nemcsak a szülőfalujának, hanem szinte az egész Vajdaságnak a kedvence lett. Határtalan önbizalmával, tehetségével a közönségen és a tévénézőkön kívül a zsűritagokat is elkápráztatta, kiváltképpen Fábry Sándor ismert magyarországi humoristát, akinek kezdettől fogva kedvence volt. Mint mondta, azért, mert azok a dolgok, amelyekből kevés van, értékesebbek. Ilyen a népmesemondás is, és ilyen maga Árpi is, aki az alig tizenöt évével kiérdemelte a Kálmány Lajos Népmesemondó Verseny Mesefa Díját is.
A döntő előtti héten ellátogattunk Árpi szülőfalujába, Csantavérre, melynek szinte az egész lakosságát lázba hozta a kis mesemondó fiúcska sikere. Mindenki büszke erre a pöttöm fiúra, és a Hunyadi János Általános Iskolában, ahol tanul, pillanatok alatt akadnak beszélgetőtársaink, és mindannyian Utasi Árpiról áradoznak.
Osztálytársai - Tukacs Nikoletta, Solymosi Anita, Dér Iszidóra, Tóth Vásárhelyi Csilla, Dudás Arnold és Faragó Renáta - és a 7/a osztály valamennyi tanulója még Budapestre is elutazott a Csillag születik felvételére, hogy jelenlétükkel buzdítsák Árpit az elődöntő utolsó fordulóján. Elmondták, hogy mindannyian piros színű, Árpit népszerűsítő pólót vettek magukra. Hazatértét pedig meglepetésbulival várják, hogy lássa, mennyire büszkék rá. Azt is elárulták, hogy a kis mesemondó fiú az osztály mókamestere, aki a legutóbbi találkozásukkor azt mondta, színész szeretne lenni. Az osztálytársak szerint erre minden esélye megvan, hiszen igazi színészi képességei vannak, melyeket a Csillag születikben minden egyes fellépésekor felcsillantatott.
Szedlár Erika iskolaigazgató is nagyon büszke a fiúra.
- Árpinak van egy istenadta tehetsége, a mesemondás, melyet még annak idején Zélity Edit tanítónő fedezett fel - hallottuk az igazgatónőtől. - å küldte el Árpit Aradszki Hajnal Piroskához, iskolánk könyvtárosához, aki - nagyon sok időt és energiát áldozva a fiúra fejlesztette a tehetségét. Biztosak voltunk benne, bármely versenyen vegyen is részt, díjjal tér haza. Tehetségére felfigyeltek a határon túl is, a Csantavérről elszármazott magyarok, akik összehozták Magyarország legismertebb mesefájával, Berecz Andrással. å volt az, aki végül is beajánlotta Árpit Fábry Sándornak. Innen pedig már egyenes út vezetett a Csillag születik című tehetségkutató versenyre. A gyerekek ötlete volt, hogy utazzunk fel Budapestre, és ott, a helyszínen szurkoljunk Árpinak. Ott voltunk, buzdítottuk, de úgy tűnt, ez kicsit feszélyezi őt. Azt is el kell mondani, hogy nagyon Árpi-ellenes volt a hangulat a stúdióban, a felvétel során, és Fábry Sándoron kívül a másik három zsűritag kimondottan ellene volt, akárcsak a műsorvezető, Stohl András is. Ezen mi nagyon felháborodtunk, és nemtetszésünket ki is fejeztük. Azt is tudni kell, hogy Árpit a vajdaságiak juttatták be a döntőbe, nem az anyaországiak. Végre összefogott az itteni magyarság, és egy emberként szurkol Árpinak az egész Délvidék.
,,Hiányzik a fiam...
Az Utasi család otthona csendes, mióta Árpi és édesanyja, Erzsébet Budapesten tartózkodik. Bár Árpi három nővérével - a nyolcadikos Renátával, az ötödikes Annamáriárával és a kétéves Melániával - édesapjuk idehaza maradt, nagyon hiányzik nekik a bátyjuk és az édesanyjuk.
- Nagyon büszke vagyok a fiamra - mondja ellágyult hangon Utasi Attila, Árpi édesapja. - Annyiban változott meg az életünk, hogy amióta tart a Csillag születik verseny, azóta csak egy-két napot tölt itthon a feleségem és a fiam. Most már nagyon hiányoznak, és alig várom, hogy hazajöjjenek. Árpi nagyon szorgalmas, szófogadó fiú. Lovaink és teheneink vannak, és ő segít nekem az ellátásukban. December 29-én kerül sor a Csillag születik gálaműsorára, melyen én is ott leszek majd. Addig meg csak kibírjuk valahogy nélkülük...
Az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató versenyének döntőjére lapzárta után, december 22-én került sor. Az eredményről következő számunkban számolunk be olvasóinknak, Utasi Árpád pályáját pedig igyekszünk ezután is figyelemmel kísérni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..