home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Rendbe tették a játszóteret
Kartali Róbert
2024.05.17.
LXXIX. évf. 20. szám
Rendbe tették a játszóteret

A szebb Zorkáért szlogennel környezetszépítési akciót szerveztek, mely során önkéntes munkával rendbe tették az 1-es számú vízgyár melletti, a Zorka és az Erdut utca kereszteződésénél található játszóteret.

Több mint húszan vettek részt azon a környezetszépítési akción, amely közösségi kezdeményezésre jött létre.

— Az akció lényege, hogy élhető környezetet teremtsünk a Zorka helyi közösségben, hogy rendbe tegyük ezt a játszóteret, hogy a környékbeli gyerekeknek is olyan feltételei legyenek, mint a város többi részén élőknek — mondta el Kudlik Zoltán. A VMSZ Zorkai Helyi Szervezetének elnöke szerint ez egy elhanyagolt játszótér volt. — Most levágtuk a füvet, összeszedtük a szemetet, és a járdára kihajló akácfaágakat is levágtuk, hogy azok ne zavarják a járdán közlekedő gyalogosokat. Szeretnénk, ha Zorka is egy olyan helyi közösség lenne, ahol rend van, és a környezet is rendezett.

Kudlik Zoltán elmondta, hogy ennek érdekében az elmúlt öt évben évente szerveznek ilyen akciókat, mert a város szélén sajnos több olyan terület is van, amely elhanyagolt. Mivel ezeket a területeket a város nem tartja karban, ezért van szükség arra, hogy a VMSZ helyi szervezete összefogjon, és rendbe rakja ezeket a területeket.

— A szebb Zorkáért környezetszépítési akció egy közösségi kezdeményezés. Ahogyan a többi helyi szervezetünk esetében, itt sem jellemző az, hogy külső segítségre várjanak — emelte ki Góli Csilla. A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai önkormányzati listájának jelöltje szerint hihetetlenül erős összefogás jellemző a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezeteire, ez tapasztalható Zorkában is. — Köztudott, hogy itt a közösség ereje igen nagy, gondoljunk csak a Lángosfesztiválra, amelyet évről évre megszerveznek. Jó az együttműködés, a helyi közösségi elnök is arról ismert, hogy mindig segíti a szomszédokat. A migránshelyzet idején is folyamatosan járta a terepet, ha jelentették a polgárok, hogy gond van. Kapcsolatban volt a rendőrökkel. Ezenfelül, ha a kóbor kutyákkal volt gond, akkor is lehetett hozzá bátran fordulni, nagyon segítőkész. Ez a jó kommunikáció a polgárokkal segített nekünk az önkormányzatban az előző mandátumban, hogy reagáljunk a helyi szükségletekre és igényekre. Így az utóbbi négy évben kiépült 5 km gázvezeték a Zorka helyi közösség területén, illetve 3 km vízvezeték, amire 90 háztartás tudott csatlakozni. Ennek az értéke 37,5 millió dinár volt.

Góli Csilla aláhúzta, erre nagyon nagy szükség volt a Zorka területén, hiszen itt található az 1-es számú vízgyár, és mégis ez az egyik legkevésbé lefedett helyi közösség, ami a vízhálózatot illeti.

— A következő mandátumban is dolgozni fogunk azon, hogy az ivóvízhálózat, illetve a kanalizáció bővüljön — tette hozzá a politikus.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..