home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
In memoriam
Martinek Imre
2023.10.05.
LXXVIII. évf. 40. szám
In memoriam

Kovács István (1955—2023)

Kisemberektől ritkán szokás ország-világ előtt búcsút venni, holott… Holott távozásukkal nemcsak szűkebb környezetük válik szegényebbé/árvábbá, de közvetetten mindenki azzá lesz. Annál is inkább, mert ezek az emberek egyszerre (voltak) oszlopos tagjai közösségük énekkarának, dalárdájának, amatőr színjátszó társulatának… Mindez a torontálvásárhelyi Kovács Istvánra is ráillett, aki jelen esztendő magvető havának elején hunyt el szülőfalujában. Coci bácsi neve egyébként a délvidéki amatőr színjátszás nagykönyvébe is bekerült. Nyolc esztendővel ezelőtt (2015-ben), a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozóján, Bácskertesen, karakterformázásért a zsűri, mint a legjobb férfi főszereplőt, Szilágyi László-díjban részesítette. Kilencen, mint a gonoszok. A torontálvásárhelyi amatőr színjátszók egyik utolsó, de komoly sikerekkel és fajsúllyal biztató visszatérési kísérlete volt ez. A folytatás sajnos elmaradt, időközben pedig néhány bevethető színész is eltávozott. Többen külföldre, bár ez utóbbiak egyszer azért még visszatérhetnek. Coci bácsi sajnos már nem.

Nyugodjék békében. Emlékét megőrizzük.

A fotó 2015. április 19-én készült Bácskertesen. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozójának gálaműsora után.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..