home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Feketetón és Kanizsamonostoron
(tv.)
2008.04.23.
LXIII. évf. 17. szám
Feketetón és Kanizsamonostoron

A Magyar Koalíció KanizsmonostoronPénteken a Magyar Koalíció a bánáti Feketetón és Kanizsamonostoron kampányolt. A lakossági fórumok vendége volt Dudás Károly, a VMSZ elnökségi tagja, Pál Károly, a kishegyesi község képviselő-testületének elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke, Ónódi Ibolyka...

A Magyar Koalíció Kanizsmonostoron

Pénteken a Magyar Koalíció a bánáti Feketetón és Kanizsamonostoron kampányolt. A lakossági fórumok vendége volt Dudás Károly, a VMSZ elnökségi tagja, Pál Károly, a kishegyesi község képviselő-testületének elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke, Ónódi Ibolyka, a Magyar Koalíció egyéni tartományi jelöltje, és Balázs Ferenc csókai polgármester-jelölt. A Magyar Koalíció programjának ismertetése után a fórum részvevői kérdéseket is feltehettek a vendégeknek. Néhány helyi problémára is rávilágítottak. Feketetón mintegy 500-an élnek, 100-an vallják magukat magyarnak, a lakosság zöme mezőgazdasággal foglalkozik, ami sokszor nehéz és önfeláldozó munkát követel meg. A legutóbbi választások óta nagyon kevés a beruházás, a csókai önkormányzat elhanyagolja a helyi közösséget, és a helyi járulékból sem folyik be annyi pénz, ami a jelentősebb beruházásokhoz kezdőtőkét nyújthatna. A május 11-ei választások sorsdöntők lehetnek a falu szempontjából. Fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, és voksukat jó helyre adják le.
Kanizsamonostoron a helyi művelődési egyesület színültig megtelt. Barna Károly, a VMSZ helyi szervezetének elnöke fogadta a vendégeket. A település Feketetóhoz hasonlóan elöregedőben van, és a mezőgazdaságon kívül nagyon kevés a munkalehetőség, ezért a fiatalok tömegesen költöznek el innen. A fórumon elhangzott: a település a legösszetartóbb közösségekhez tartozik, a lakosság száma mintegy 100 fő. A falubeliek a támogatásukról biztosították Balázs Ferenc polgármester-jelöltet. Május 11-én mindenki egy helyre adja le szavazatát. Fontos, hogy a Magyar Koalíció támogatói egységesen szavazzanak. A fórumon elhangzott: más magyar tömörülés is indul a helyhatósági választásokon. A Magyar Koalíció elhatárolódik ettől a csoporttól, hiszen egyetlen céljuk a koalíció háttérbe szorítása. Balázs Ferenc polgármester-jelölt elmondta: polgármesterként mindent megtesz annak érdekében, hogy ezek a falvak élhetőbbé váljanak. Ehhez kell a gazdaság, az infrastruktúra fejlesztése. A fórum után ízletes babgulyással vendégelték meg az egybegyűlteket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..