home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Bővül a zentai gimnázium
(Tha)
2006.08.23.
LXI. évf. 34. szám
Bővül a zentai gimnázium

Eltűnnek-e az állványok szeptember elsejéig? - Tóth Lívia fotójaNagy munkálatok folynak a zentai gimnázium épületén, amely a közgazdasági-kereskedelmi és az egészségügyi középiskolának is helyet ad. A tetőcserét és a hozzáépítést Vatai István építészmérnök projektuma alapján a zentai Azur é...

Eltűnnek-e az állványok szeptember elsejéig? - Tóth Lívia fotója

Nagy munkálatok folynak a zentai gimnázium épületén, amely a közgazdasági-kereskedelmi és az egészségügyi középiskolának is helyet ad. A tetőcserét és a hozzáépítést Vatai István építészmérnök projektuma alapján a zentai Azur és a belgrádi Termomont vállalat végzi, az anyagiakat az önkormányzat (15 millió dinár) és a tartomány (10 millió dinár) biztosította. A múlt héten a helyszínen járt Juhász Attila polgármester, és megtekintette az építkezést.
Pataki Tibor, a gimnázium igazgatója elmondta, hogy a tetőszerkezet már nagyon rossz állapotban volt, a könyvtárba és a második emeleten lévő tantermekbe becsurgott az eső. A vegyészeti középiskola épületrésze egyemeletes, és sima tetejű volt eddig. Arra húznak most egy szintet, ahol három új tanterem kap majd helyet. A padlástérben úgynevezett társadalmi terem kialakítását tervezik, melyben az ünnepségeket, a nagyobb összejöveteleket tarthatnák, a gimnázium nyugati szárnyának a tetőterében pedig két vendéglakást létesítenek, mert gondolnak a hozzájuk látogató előadókra is. Slobodan Borðoški, a közgazdasági-kereskedelmi és Nagy Abonyi Zoltán, az egészségügyi szakközépiskola igazgatója is örül a beruházásnak, hiszen azzal mindhárom intézmény nyer. Vatai István arról számolt be, hogy a kivitelezők később kezdték el a munkálatokat, ezért a tervezett határidőre nem fejezhetik be. Igyekeznek olyan megoldást találni, hogy a mesterek ne zavarják a tanítást, melynek szeptember elsején meg kell kezdődnie.
A polgármester ismertette az újságírókkal, hogy a nemzeti beruházási terv keretében Zenta községből tizenhárom pályázatot adtak be. Már vannak visszajelzések a nyertes projektumokra. Az önkormányzat például 340 ezer eurót kap az utcák aszfaltozására, és ez felgyorsítja a kétévesre tervezett beruházás ütemét. Az általános iskoláknak 38, a középiskoláknak 61 számítógép beszerzésére hagytak jóvá eszközöket. Támogatást kap az egészségház az újjáépítésre, valamint a Kertek és a Tisza-part-Alvég helyi közösségek a szennyvízcsatorna-hálózat, a Tópart helyi közösség viszont a szennyvízátdobó állomás létrehozására. Ezeknek az összegeknek a nagysága azonban csak a hónap végén válik ismertté. A nemzeti beruházási tervben helyet kapott az M--24-es út is, melyben Zenta, Magyarkanizsa és Szabadka érdekelt, valamint a csókaiakkal közösen ipari park létesítése a két település között. Ennek az lenne a célja, hogy az úgynevezett nagyrét állagát feljavítsák, és alkalmassá tegyék a gazdasági beruházásokra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..