home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
A vihar megbontotta a templom tornyát
(Tha)
2012.08.08.
LXVII. évf. 32. szám
A vihar megbontotta a templom tornyát

- Tóth Lívia fotójaA július 29-ei viharos szél nagy kárt okozott Tiszaszentmiklóson megbontotta ugyanis a katolikus templom tornyát. Az ítéletidő elcsitulta után nagyobb lyuk tátongott a tetőn, mert a tomboló fergeteg lesodorta az eternitborítás egy részét. Mint megtudtuk: a torony tetőszerk...

- Tóth Lívia fotója

A július 29-ei viharos szél nagy kárt okozott Tiszaszentmiklóson megbontotta ugyanis a katolikus templom tornyát. Az ítéletidő elcsitulta után nagyobb lyuk tátongott a tetőn, mert a tomboló fergeteg lesodorta az eternitborítás egy részét. Mint megtudtuk: a torony tetőszerkezete egyébként is rossz állapotban van, a farészek elkorhadtak, évek óta tervezik a javítását vagy inkább a cseréjét, ami igen költséges. A Tartományi Nagyberuházási Alap támogatásával már huzamosabb ideje folyik a templom tatarozása, de ezekbe a munkálatokba a torony renoválását nem foglalták bele.
Balázs Ferenc, Csóka község polgármestere és Törtei János, a helyi közösségek munkájával megbízott tanácstag Reperger Miklóssal, a tiszaszentmiklósi Szent József katolikus egyházközösség tanácsának elnökével a helyszínen találkozott, és megállapította, hogy a kár szanálását azonnal el kell végezni, mert a következő vihar sokkal nagyobb bajt okozhat. Balázs Ferenc a pillanatnyi állapot rendezésére felajánlotta a község támogatását, de hosszú távon mindenképpen a torony cseréje volna a megoldás. Annál is inkább, mert már korábban megállapították, hogy az építmény néhány fokban megdőlt.
Az első felmérés alapján a keletkezett kár elhárításához 250 ezer dinárra lesz szükség, a teljes felújítás, amely magában foglalja az elkorhadt gerendák cseréjét és torony rézlemezekkel való borítását is, mintegy másfél millió dinárba kerül. Reméljük, hogy mire a Bánáti Újság megjelenik, addigra a mesterek már megkezdik a munkát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..