home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
A Tisza virágzása és a község napja
Mihók Anikó
2012.06.27.
LXVII. évf. 26. szám
A Tisza virágzása és a község napja

Törökkanizsa község napját június 21-én, a Tisza virágázásának, a nyár kezdetének idején ünneplik. Ebből az alkalomból díszülést tartott a község képviselő-testülete.- A tiszavirág már évmilliók óta elvarázsolja az embereket rituális szerelmi táncával, mely a világegyetem egyik legszebb term...

Törökkanizsa község napját június 21-én, a Tisza virágázásának, a nyár kezdetének idején ünneplik. Ebből az alkalomból díszülést tartott a község képviselő-testülete.
- A tiszavirág már évmilliók óta elvarázsolja az embereket rituális szerelmi táncával, mely a világegyetem egyik legszebb természeti jelensége - hangzott el az ülés megnyitóján. Az ezután következő rövid művelődési műsorban elsőként Bogdan Popov, a törökkanizsai Zeneiskola végzős diákja mutatott be egy kompozíciót gitáron. Az egybegyűlteket Újhelyi Nándor, az új összetételű községi képviselő-testület elnöke üdvözölte.
- Betegségek, járványok szedték áldozataikat könyörtelenül, ám a mai Törökkanizsának mindig sikerült újjászületnie, és szép városként újjáépülnie, mint amilyen ma is - hangsúlyozta az elnök.
Alkalmi beszédet mondott Dragan Babić, a község polgármestere is, aki üdvözölte a megjelenteket, és kiemelte: az elmúlt években a határon átnyúló programoknak köszönhetően egymillió eurót fektettek be községünkben, illetve kitért néhány egyéb beruházásra is. Az elkövetkezendő négy évben elsőbbséget élvez majd a szennyvízelvezető hálózat kiépítése, az infrastruktúra javítása, illetve az IPA-projektumokban való részvétel - emelte ki Babić.
A műsor folytatásában Faragó Zsófia hatodikos tanuló elszavalta Petőfi Sándor Színészdal című költeményét, Bicskei Ivan, a helyi Zeneiskola egyik legtehetségesebb diákja pedig harmonikán játszott.
Törökkanizsa község napja alkalmából a hagyományhoz híven elismerésben részesültek azok a jogi vagy gazdasági személyek, közéleti személyiségek, valamint egyesületek és szervezetek, akik, illetve amelyek a tudomány, gazdaság, vállalkozások, művelődés, művészet, egészség- és szociális védelem, a környezetvédelem, sport és testedzés, valamint a közéleti funkciók ellátása terén és más közcélú tevékenység végzése során hozzájárultak közösségünk, községünk fejlődéséhez és a hagyományok megőrzéséhez. A díszülés végén Újhelyi Nándor és Dragan Babić osztotta ki a település elismerő okleveleit és plakettjeit.
A községi tanács június 20-án meghozott határozata alapján kitüntetést kapott Predrag Golić, csókai asztalitenisz-edző, Szél Tibor, törökkanizsai sportoló, Molnár Rózsa, oroszlámosi költő, Slavica Zorić, a Szklerozis-Multiplexben Szenvedők Észak-bánáti Egyesületének elnöke, illetve az oroszlámosi dr. Gavrilo Pekarović Művelődési Egyesület, valamint a törökkanizsai Kéknefelejcs Hagyományápoló Kör.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..