„Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért”
Hodolik Boglárka
2022.09.10.
LXXVII. évf. 36. szám
„Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért”

Palicson, a Szüreti Napokon a Vigadó teraszán a környékbeli gyümölcs- és zöldségtermesztők kiállítását tekinthetik meg a kilátogatók. A termékeket a Kolevka gyermekotthonnak, valamint a Naše malo, nekome sve nevű civil kezdeményezésnek adományozzák a szüreti ünnepség után. A kétnapos programon számos fellépő és kézművesvásár várja az érdeklődőket. A parton a Rotary Klub ízletes finomságait kóstolhatják meg.

A rendezvényt Góli Csilla, a Városi Tanács kommunális ügyekkel és fejlesztéssel megbízott tagja nyitotta meg:

— A szüret a legfontosabb mozzanat egy borász számára. A szüret az egész éves munka csúcsa, hiszen akkor látszik meg az eredmény, mely egyben a borász munkáját is tükrözi. Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért. Minden évben összegyűlünk itt, a Vigadó teraszán, hogy megünnepeljük a szüretet, de ezekben a napokban ünnepeljük a Vigadót, a női strandot, a zenepavilont, az emlékkutat és a víztornyot is, hiszen Bíró Károly vezetésével a városatyák 1912. szeptember 15-én adták át ezeket az objektumokat, a városháza átadását követően. Immár 110 éve szolgálnak itt, a Palicsi-tó partján, és varázsolnak el minket, szabadkaiakat, palicsiakat, látogatókat határon innen és túl. Ha már a munkánk gyümölcsét ünnepeljük, megragadnám az alkalmat, hogy felsoroljak más eredményeket is, mint a csatornahálózat bővítése, a szivattyúállomás, mely most már Palics települést is összeköti a szennyvíztisztítóval, a kerékpárút építése, a védősáv kialakítása a Palicsi-tó körül, a zöldövezetek állandó tisztítása. Bíró Károly azt mondta, hogy a városháza a késő utókornak is tanúságot tehet arról, hogy városunk naggyá fejlődéséért az ő nemzedéke teljesítette kötelességét, a mi kötelességünk pedig a város korszerű fejlesztése mellett az ő örökségének megőrzése és fenntartása — hangsúlyozta Góli Csilla.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..