home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
A határon túli magyar közösségek vezetői is jelen vannak a CPAC Hungary-n
Pannon RTV
2024.04.26.
LXXIX. évf. 17. szám
A határon túli magyar közösségek vezetői is jelen vannak a CPAC Hungary-n

Az Alapjogokért Központ legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemléjén, a CPAC Hungary-n Vajdaság is képviseltette magát. A harmadik alkalommal megrendezett esemény helyszíne Budapesten, a Millenáris Park.

A világ legismertebb jobboldali vezetői között elhangzott dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének és köztárasasági parlamenti frakcióvezetőjének beszéde is. Vajdaság mellett más külhoni magyarok lakta területekről is érkeztek képviselők, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség országos elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Pontosan azért érti meg talán a leginkább a vajdasági magyarság a kárpátaljai magyarságot, mert hasonló folyamatokon mentünk át mi is a ’90-es években, a délszláv háború idején – mondta dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és köztársasági parlamenti frakcióvezetője.
–Nagyon fontosnak tartják a délvidéki magyarok, és mi is a Vajdasági Magyar Szövetségben, hogy az Európai Parlamentben minél több olyan képviselő legyen, aki nemzetben, konzervatív értékekben gondolkodik, és amikor a kisebbség szót hallja, akkor az őshonos, nemzeti kisebbségekre gondoljon és ne valami másra – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint, és hozzátette, nagyon hálásak a Fidesz KDNP-nek, hogy Vicsek Annamária személyében képviselőjelöltünk lehet úgy is, hogy Szerbia még nem tagja az Uniónak.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..