home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Épül a moholi iskola új tornaterme
Józó Mónika
2008.04.09.
LXIII. évf. 15. szám
Épül a moholi iskola új tornaterme

Bojan Pajtić helyezte el a moholi iskola tornatermének alapkövétA tartomány 400 millió dinárral támogatja az adai beruházásokatMárcius utolsó napja a moholi Novak Radonić Általános Iskola névadójának születésnapja, az iskola ünnepe. Ebből az alkalomból Bojan Pajtić, a tartomán...

Bojan Pajtić helyezte el a moholi iskola tornatermének alapkövét

A tartomány 400 millió dinárral támogatja az adai beruházásokat
Március utolsó napja a moholi Novak Radonić Általános Iskola névadójának születésnapja, az iskola ünnepe. Ebből az alkalomból Bojan Pajtić, a tartományi végrehajtó tanács elnöke elhelyezte az iskola új tornatermének alapkövét. Az ünnepi összejövetelen Tóth Tamás köztársasági képviselő a tornaterem megépítését az első lépések egyikének nevezte, amelyet számos befektetés követ még a faluban.
A tornateremmel sokéves álom válik valóra, hangsúlyozta Ürményi Ferenc, Ada község elnöke, és köszönetet mondott a Tartományi Végrehajtó Tanács elnökének és a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatójának, Momčilo Milovićnak.
Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke ünnepi beszédében elmondta: Ada Vajdaság legeurópaibb községei közé tartozik, és mint ilyen megérdemli a segítséget. A Tartományi Nagyberuházási Alap több mint 400 millió dinárral támogatja a községbeli beruházásokat, amelyek közül a sportcsarnok létesítése mellett Mohol számára is jelentős a Tisza-híd, a kanalizációhálózat és a terelőutak kiépítése.
Bojan Pajtić, a moholi iskola után az épülő hídhoz is ellátogatott, amelynek megépítését teljes egészében a Nagyberuházási Alap támogatja. A hídnak gazdasági és földrajzi jelentősége van, ezért a Vajdasági Nagyberuházási Alap legfontosabb projektuma -- hangsúlyozta. A projektum teljes értéke 620 millió dinár, amelyből a tartomány már 155 millió dinárt biztosított a terelőutakra, de a következő hetekben még 220 millió dinárt elkülönítenek erre a célra. A tervek szerint őszre minden munkát befejeznek, és magasságát, szerkezetét tekintve is egyedülálló híd köti majd össze Bácskát és Bánátot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..