home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Zárórendezvény Budapesten
Perpauer Attila
2024.02.06.
LXXIX. évf. 5. szám
Zárórendezvény Budapesten

A kevi Móra István Művelődési Egyesület fontos mérföldkőhöz érkezett 2024. február 3-án. Ezen a napon tartották meg Budapesten a Benczúr Hotelban az Alulteljesítő tehetségek fejlesztése az elfogadóbb és befogadóbb tehetségbarát társadalomért című Erasmus+-projektum záró rendezvényét. 

A Partnerországok Tehetségnapján bemutatták a projektum eredményeit és sikereit. Itt találkoztak a programban részt vevő fiatalok, pedagógusok és szülők. Erdélyből a sepsiszentgyörgyi Amőba Alapítvány, Magyarországról a Létra Egyesület, valamint Vajdaságból a Móra István Művelődési Egyesület közösen mutatta be az elkészült projektumokat, és lehetőség adódott szakmai eszmecserére is.

A Móra István Művelődési Egyesület csapata prezentálta a vályogversét, kiállította az Épített örökség elnevezésű pályázat díjazott munkáit, valamint a Farsangi fánk kreatívan pályázatra beérkezett alkotásokat, melyet a Móra Tehetségpont hirdetett meg az Erasmus+-projektum keretében. A tárlat részei voltak azok a rongyszőnyegek, amelyeket a gyerekek hoztak létre, valamint Drenkovics Izabella újrahasznosított anyagokból készült táskái és párnái.

A felsoroltak és a tehetséges fiatalok bemutatkozása után következett a műhelyfoglalkozás. Kis csapatunk levélcserépfestést mutatott be, sablonok segítségével szebbnél szebb virágmotívumok bontakoztak ki. Többféle ördöglakattal is készültünk, melyeknek a szétszedése és összerakása kreatív gondolkodást követelt.

A gyerekeknek hatalmas mozgásigényük van, melyet muszáj kielégíteniük. Ez természetükből, életkorukból adódik, a késztetést legtöbbször ők sem tudják megfékezni. A második szekciónál két hölgy segített új mozgásokat megtanulni, együttműködni egymással, megbízni a másikban, és hálásak voltunk, hogy levezethettük a felesleges energiánkat. Gyermek és felnőtt együtt élvezte azt, hogy 20 percre cirkuszi akrobata, állatszelídítő vagy éppen erőművész lehetett.

A harmadik szekcióban az irodalomterápiás foglalkozásba tekinthettünk be. Megtudtuk, mi az irodalomterápia, valamint azt, hogy egy-egy szöveg elolvasása és az arról való beszélgetés hogyan hat az önismeretünkre. A megismert szöveg kapcsán arról beszélgettünk a csoporttagokkal, hogy a szövegben hol voltak olyan elemek, amelyek ismerősek nekünk a saját életükből.

A finom ebéd és a baráti beszélgetés után rövid kiránduláson vettek részt a jelenlévők. Megtekintettük a Magyar Zene Házát, a Néprajzi Múzeumot és a Hősök terét.

Köszönet az Európai Bizottságnak, valamint a partnerországok pedagógusainak, résztvevőinek, hogy a programot sikeresen és élményekben gazdagon tudtuk megvalósítani. Közös megegyezés alapján ezt a kiváló együttműködést a jövőben is folytatjuk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..