home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Mi a divat?
BESZEDICS Adrien
2014.02.26.
LXIX. évf. 9. szám
Mi a divat?

Vajon a címben feltett kérdésre mi lehetne a válasz? Az, amit szívesen viselünk? Amiben jól érezzük magunkat? Nem, egyáltalán nem, a divat egy adott kor, kultúra irányzata, ami leggyakrabban öltözködésben, ékszerekben, esetleg sminkelésben nyilvánul meg.

A divat gyökerei a régmúltig, az ember kialakulásáig vezethetők vissza. Az emberek már akkor utánozták egymást, próbáltak a főnökre, vezetőre hasonlítani, s ez még ma is hasonlóan működik.

A mai világban ki mondható divatosnak? Erre sokak válasza az volna, hogy azok, akik a leghíresebb divatházak, Burberry, Coco Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace ruháit viselik. Szerintem ez nem igaz. Nem kell milliókat költeni arra, hogy te is a kornak, a kultúrának megfelelő ruhákat hordj. Ehhez csak egy kis divatérzékre van szükség. Tudnod kell, hogy melyik szín mihez illik, milyen alkalomra mit vegyél fel, s a korodnak megfelelően kell öltözködnöd. Amikor az utcán sétálsz, és meglátsz egy nőt, esetleg férfit, akinek tetszik a megjelenése, biztos, hogy nem milliomos, csak fel tudja magát találni. Ahogy Christian Lacroix mondta: „Szörnyen hangzik, de a legizgalmasabb öltözékek általában a legszegényebb emberektől erednek.”

Ha már itt tarunk, mi a 2014. évnek megfelelő öltözködési sikk? Nagyon nagy népszerűségnek örvendenek ebben az évben a bő nadrágok, a midi szoknyák és a csipkeruhák. A legdivatosabb minta a pöttyös és a kockás lesz. 2013 kedvenc trendje, a fekete-fehér színpárosítás továbbra is velünk marad. A 2014. év legnépszerűbb színe a kék lesz, emellett a babarózsaszín is megjelenik a kifutókon, bár a kékhez képest kevésbé hangsúlyosan.

Ha ezek nem tetszenek, esetleg nem állnak jól, akkor teremthetsz magadnak saját divatot, azaz stílust. A stílus sokkal nagyobb dolog, mivel: „Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem” — mondaná Giorgio Armani.

BESZEDICS Adrien
8. osztály, Csóka, Móra Ferenc MME, Kék cinkék irodalmi csoport

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..