home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Mézes meggy
SZABÓ Attila képriportja
2012.07.04.
LXVII. évf. 27. szám
Mézes meggy

A hétvégén tartották meg immár negyedszer Szankon a méz- és meggyfesztivált - a Gong rádió közreműködésével -, meggykirálynő-választással egybekötve. A háromnapos rendezvénysorozat nagyon sok látogatót vonzott, akik nemcsak a sok ínyencség közül, hanem a színvonalas műsorokból is kedvükre vá...

A hétvégén tartották meg immár negyedszer Szankon a méz- és meggyfesztivált - a Gong rádió közreműködésével -, meggykirálynő-választással egybekötve. A háromnapos rendezvénysorozat nagyon sok látogatót vonzott, akik nemcsak a sok ínyencség közül, hanem a színvonalas műsorokból is kedvükre válogathattak, s népművészeti vásárban is gyönyörködhettek. A fesztivál alatt került sor Bácsfeketehegy és Szank testvértelepülési megállapodásának az aláírására, ápolva és fejlesztve ezzel is az európai integráció szellemét, Szerbia és Magyarország kapcsolatát. A dokumentumot Bácsfeketehegy helyi közösségének nevében Bojtos Béla, Szank községi önkormányzata nevében pedig Patkós Zsolt írta alá. A megállapodás kitér a települések hagyományainak ápolására, településfejlesztési tapasztalatcserék szervezésére, civil szervezetek, intézmények, egyházközösségek, vállalkozók kapcsolatteremtésére, a kapcsolatok ápolására, közös Európai Uniós pályázatok kidolgozására és az együttes pályázásra, a kulturális és sportrendezvényeken való kölcsönös részvételre, a turisztikai kapcsolatok fejlesztésére, valamint a nemzeti identitás erősítésére. Azon lesznek, hogy a testvértelepülési kapcsolatot egyéni és csoportos látogatások is erősítsék.

A meggykirálynő megválasztására szombaton este került sor, s az eseményre az egész bányászpark megtelt érdeklődőkkel. A 19 szépségkirálynő-jelölt közül a kiskunhalasi Újvári Krisztina (17 éves) lett a győztes, ő lett a Meggykirálynő és egyben a Gong Rádió arca is, 488 szavazattal, László Nikolett (19 éves) pedig a Szank háziasszony címet érdemelte ki. A Meggykirálynő első udvarhölgye Hornyák Adrienn Zita (Sárospatak, 19 éves), a második udvarhölgye pedig Barthl Kitti (Kalocsa, 18 éves).
A tartalmas fesztivál alatt a közönség élvezhette Vastag Csabának, az X faktor sztárjának a pompás előadását, akárcsak Mr. President Feat Layzee világsztárét, Kozso és Keira, valamint Dobrády Ákos fellépését, de ott volt még Nagy Bandó András is. Meggyel és mézzel a kézben zumbázni is megpróbálkozott a közönség, a szegedi Kunhalmi István zumbaoktató vezetésével.

A három egész napos rendezvény a Települések határok nélkül 10 fős csapatainak kreatív játékaival zárult.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..