home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Meghívó a Musica Antiqua Együttes koncertjére
2018.02.22.
LXXIII. évf. 8. szám
Meghívó a Musica Antiqua Együttes koncertjére

A Musica Antiqua Együttes 1977-ben alakult Hévízen Adorján József karnagy úr vezetésével az Illyés Gyula Általános Iskola tanulóiból, és elsősorban a régi zene előadását tűzte ki célul.

A kamarazenekar jellegzetes, egyedi hangzását a furulyák és a vonós hangszerek hangszíneinek különleges összhangja határozza meg. Hangversenyeiken alaprepertoár a reneszánsz és barokk zene, de emellett klasszikus illetve a zenekar számára íródott XX. századi zenét is tolmácsolnak. Az együttes korhű reneszánsz kosztümökben lép fel, vizuálisan is igazodva az előadott zene hangulatához” — olvasható az együttes honlapján (www.musicaheviz.hu).

1997 óta a zenekar művészeti vezetője és karnagya a vajdasági, szabadkai származású Varga Endre fuvolaművész. Irányításával számos nagyszabású egész estés tematikus előadás, koncertsorozat valósult meg. Több CD lemezt adtak ki, amelyek közül egyik a Vissza a 21. századba című. Az együttesnek ezzel az volt a célja, hogy a régi zenét a mai kor zenei stílusaival ötvözve közelebb hozza a fiatal generációkhoz.

Külföldi turnéik során számos európai országban – többek között Belgiumban, Németországban, Dániában, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, Angliában stb. — adtak nagysikerű hangversenyeket:

Az elmúlt negyven év alatt számos elismerést, díjat érdemeltek ki, 2014-ben például megkapták a Zala Megyei Príma díjat.

A Musica Antiqua Együttes Varga Endre vezetésével 2018. február 22-24-e között Vajdaságban és Szerbiában vendégszerepel. Turnéjuk során február 22-én 19 órai kezdettel Újvidéken a Szerb Matica előadótermében láthatják őket. Február 23-án Valjevóban mutatkoznak be a 20. Nemzetközi Fuvola Fesztivál nyitó hangversenyén, amely 20 órakor kezdődik a Živorad Grbić Zeneiskolában. Február 24-én 19 órakor Belgrádban a Vojislav Vučković Zeneiskola hangversenytermében koncerteznek.

Fellépéseikre szeretettel várnak miden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..