home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Karácsonyvárás az alkotásokon
Hodolik Boglárka
2023.12.15.
LXXVIII. évf. 50. szám
Karácsonyvárás az alkotásokon

A Palics Magyar Művelődési Egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával képzőművészeti pályázatot szervezett Várom a karácsonyt elnevezéssel óvodások és iskolások számára. 2023. december 15-én, pénteken tartották meg az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjazott munkákból szervezett kiállítás megnyitóját, melyet alkalmi koncert követett.

— A pályázatunkat meghirdettük a médiában, és ennek köszönhetően széles körben tudomást szereztek róla, ugyanis egész Vajdaságból érkeztek munkák: Nagykikindáról, Óbecséről, Zentáról, Topolyáról, Pacsérról, Kúláról, Szabadkáról, Palicsról, Hajdújárásról, vagyis a környékről is. Összesen 408 rajzot küldtek be, ezért egy kicsit módosítottunk az eredeti elképzelésen, hogy több díjazott lehessen. Ma 40 díjat osztottunk ki, 20 nagyobb értékű ajándékot és 20 különdíjat, illetve névre szóló diplomát, hogy emlékül megmaradjon azoknak, akik részt vettek ezen a pályázaton. Az alkotások kiállítása komoly munka volt, de találtunk nekik helyet az előtérben. A rajzok megtekinthetőek az ünnepek alatt is, egészen január közepéig. A beküldött munkák több mint fele az alsósoktól érkezett, felsőben csak 3 díjat adtunk, mert tőlük 40 rajz jött, az óvodások pedig több mint 100 munkát küldtek. Az ötletességet, az egyediséget néztük, és azt, hogy részletes legyen a kidolgozás — mondta el Csiszár Molnár Anna, a Palics Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

Az ajándékok kiosztása után a szülők és a gyerekek az Ébredés zenekar koncertjét hallgathatták meg.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..