home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Győztek a demokraták
2008.05.15.
LXIII. évf. 20. szám

Csókán hatalmas ünneplést csapott a Demokrata Párt helyi szervezete, amire meg is volt az okuk, hiszen nemcsak a köztársaságban és a tartományban, de helyi szinten is nagyon jól szerepeltek: az eddigi négy tanácsnoki mandátum helyett tízet sikerült szerezniük. A Magyar Koalíció nyolc, a Szerb Radiká...

Csókán hatalmas ünneplést csapott a Demokrata Párt helyi szervezete, amire meg is volt az okuk, hiszen nemcsak a köztársaságban és a tartományban, de helyi szinten is nagyon jól szerepeltek: az eddigi négy tanácsnoki mandátum helyett tízet sikerült szerezniük. A Magyar Koalíció nyolc, a Szerb Radikális Párt öt, a Liga pedig két helyhez jutott a községi képviselő-testületben.
A polgárok 32 szavazóhelyen adhatták le voksaikat, a részvételi arány a községben 62 százalék volt.
ZENTA
Legtöbb tanácsnoka a Magyar Koalíciónak van
Zentán a 32 szavazóhelyen a több mint 22 ezer választópolgár közül 13 ezren adták le voksukat, ami 58 százalékos részvételi arányt jelent.
A VMSZ-irodában végzett számítások alapján a községi képviselő-testületben a Magyar Koalíció jutott vezető pozícióhoz, amely várhatóan 12 helyet szerzett. A Demokrata Pártnak az eddigi 3 helyett 9 tanácsnoka lesz. A Magyar Polgári Szövetség a 4 tanácsnokával a második helyről a harmadikra csúszott, a G17 Plusznak és a Ligának viszont 2-2 helyet sikerült biztosítania.
Mivel senkinek sincs többsége, a lehetséges koalícióról máris megkezdődtek a találgatások.
(Tha)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..