home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Egyre merészebben
M. I.
2012.06.13.
LXVII. évf. 24. szám
Egyre merészebben

Egy önmagáért beszélő kép - Miklja Jonel fotójaA teljes értékű vezetőségváltást követő, jellegzetes lámpalázas időszak után ismét biztos mederben folyik a munka a verseci Petőfi Sándor (Magyar) Kultúregyesületben. A részletekről Virág Bene Klára, az egyesület titkára nyilatkozott. - Első, há...

Egy önmagáért beszélő kép - Miklja Jonel fotója

A teljes értékű vezetőségváltást követő, jellegzetes lámpalázas időszak után ismét biztos mederben folyik a munka a verseci Petőfi Sándor (Magyar) Kultúregyesületben. A részletekről Virág Bene Klára, az egyesület titkára nyilatkozott.
- Első, házon kívüli bemutatkozásunk a Versec község folklórkincsének községi szemléjén volt, amelyet május derekán tartottak meg. A rendezvényen három szakcsoportunk jeleskedett. Az anyanyelvápolásra járó gyermekek a Házibál című koreográfiát vitték színre Bene Anna és Fodor Tamás vezetésével, Kiss Nenád - aki egyesületünk kórusának vezetője is - citerakíséretével. A néptáncosok a szüreti szokásokat mutatták be, kibővítve őket Csula Maris néni ún. bánáti párosával. A táncok betanítását egyesületünk tagjai, Kéri Ildikó és Szekeres Zoltán vállalták. Az elkészített és megmérettetett produkciókat május végén újabb két helyszínen adtuk elő. Először Torontálvásárhelyen, a dél-bánsági magyar művelődési egyesületek szemléjén, majd itt helyben, Versecen, a Millenium Sportcsarnokban létrehívott, Bánáttól a csárdásig elnevezésű hagyományőrző/ápoló rendezvényen. Természetesen városunk más etnikumainak képviselőivel karöltve. A meglehetően tempós, késő tavaszi ténykedésünket egyelőre a magyarkanizsai durindós és gyöngyösbokrétás fellépésünk zárta, reményeink szerint viszont az idény végi pihenőnk sem nyúlik túl hosszúra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..