home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Diákszerenád Oroszlámoson
Mihók Anikó
2012.06.20.
LXVII. évf. 25. szám
Diákszerenád Oroszlámoson

A szerenádot adó törökkanizsai VIII. 3 osztály diákjai a tanáraikkalMagyarországon már bevett szokás, hogy a nyolcadikosok szerenádot adnak osztályfőnöküknek, Törökkanizsán azonban erre eddig még nem volt példa. Pópity Egon műszaki tanár javaslatára a törökkanizsai nyolcadikosok már az első...

A szerenádot adó törökkanizsai VIII. 3 osztály diákjai a tanáraikkal

Magyarországon már bevett szokás, hogy a nyolcadikosok szerenádot adnak osztályfőnöküknek, Törökkanizsán azonban erre eddig még nem volt példa. Pópity Egon műszaki tanár javaslatára a törökkanizsai nyolcadikosok már az első félévben eldöntötték, szerenáddal lepik meg év végén kedvelt fiatal tanárnőjüket, Mészáros Ágotát.
Az előkészületekben részt vett Basa Krisztina zenetanárnő is, akivel egy hónapig gyakorolta a lelkes diáksereg Ákos Ilyenek voltunk című dalát. Az éjjelizenén kívül köszönetük jeléül a diákok egy nagy csokitortát vittek, a cukormázára mindenki ráírta a nevét, a tetejét pedig a ,,Köszönjük az elmúlt négy évet” felirat díszítette.
A várva várt eseményre, amelyet mindaddig nagy titokban szervezgettek a végzősök, június elsején került sor. Az esti órákban Törökkanizsa központjában gyűltek össze a kis dalnokok, majd néhány szülő és a meglepetés előkészítésében részt vevő tanárok elszállították őket az oroszlámosi Vojvode Mišić utcába, Mészáros Ágota történelem szakos tanárnő otthona elé.
A meghatódottságtól szóhoz sem jutó tanárnő a könnyeivel küszködve hallgatta végig a neki szóló szerenádot, melynek előadás közben a diákok körbeállták, ő pedig együtt énekelhetett velük -- még egyszer, utoljára. Ezek után beinvitálta őket az otthonába, és közösen fogyasztották el a tortát, melyet a ,,beavatott'' emberek által előkészített üdítővel öblítettek le. Az estet még egy kis énekléssel koronázták meg, majd hazaindultak.
Mészáros Ágota el volt ragadtatva a meglepetéstől, hiszen kezdő tanárként ez volt az első nemzedék, és nagyon a szívéhez nőttek a lurkók az elmúlt négy év alatt.
A szerenádozókat a törökkanizsai Goldman fotós is elkísérte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..