home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Budapesti tudósítónk jelenti...
(Tha)
2006.12.20.
LXI. évf. 51. szám
Budapesti tudósítónk jelenti...

- Szabó Attila fotójaA Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusán a múlt héten mutatták be Molnár Tibor zentai levéltáros Budapesti tudósítónk jelenti... című könyvét, amelyet a Magyar Szó szerkesztősége adott ki az 1956-os emlékév tiszteletére. A meghívottakat a szerzőn kívül Nagy Ferenc,...

- Szabó Attila fotója

A Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusán a múlt héten mutatták be Molnár Tibor zentai levéltáros Budapesti tudósítónk jelenti... című könyvét, amelyet a Magyar Szó szerkesztősége adott ki az 1956-os emlékév tiszteletére. A meghívottakat a szerzőn kívül Nagy Ferenc, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulja és Kókai Péter, a Magyar Szó főszerkesztője fogadta.
,,Az adott kor ideológiájával jócskán átitatott viszonyrendszerét ismerve talán még az a kijelentés is megkockáztatható, hogy az 1956-os magyarországi eseményekről a Magyar Szó adta a legátfogóbb, legelfogulatlanabb, legárnyaltabb, ugyanakkor legmélyebb, leginkább elemzésre törekvő és egyben arra serkentő képet - az egész világon. Magyar nyelvterületen mindenképpen' - olvasható a kötet előszavában, amelynek a megjelenését a Magyar Nemzeti Tanács és a Tartományi Oktatási és Művelődési Titkárság támogatta. Molnár Tibor az összeállításában sajtóválogatást közöl arról, hogy mi jelent meg a Magyar Szó hasábjain 1956. november 22-e és november 24-e között, vagyis Nagy Imrének és társainak az elrablásával bezárólag.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..