home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Akik tettekkel is tudnak bizonyítani
M. I.
2012.06.27.
LXVII. évf. 26. szám
Akik tettekkel is tudnak bizonyítani

Szent László napja lévén már csak a bizonyítványosztás maradt hátra a tanévből a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolában. A hivatalos papírlapok számjegyekben fejezik ki a mintegy tíz hónap küzdelmét és eredményességét. Megkülönböztetett, vagyis osztályzatbeli értékelését adv...

Szent László napja lévén már csak a bizonyítványosztás maradt hátra a tanévből a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolában. A hivatalos papírlapok számjegyekben fejezik ki a mintegy tíz hónap küzdelmét és eredményességét. Megkülönböztetett, vagyis osztályzatbeli értékelését adva a zsenge ifjúkorban már igencsak fejlettnek tűnő emberségességnek is.
Biológiatanáruk koordinálásával a felsősök a 2011/2012-es iskolaévben is serény szorgalommal gyűjtögették a műanyag flakonok dugóit. Darabra pontos kimutatást végezve róluk, hiszen nem babra ment a játék! Aktivitási pluszpontok jártak értük, no meg a Természet hálás sóhaja: végre ennyivel kevesebb hulladék! Pontosan 175 kilogrammal kevesebb. S mielőtt még bárkinek is eszébe jutott volna megkérdezni, hogy vajon a cserébe kapott csekélyke pénznek mi légyen a sorsa, egy segélykérő körlevél járta be a települést. Így aztán a műanyag massza dinárra váltott összegét egy falubeli fiatal srác megsegítésére fordítják. Integrálva nemcsak az iskola többi pedagógusát, de a falu életének mozgatásában aktívan szerepet vállaló sportolókat és civileket is.
Képünkön az ún. kupakgyűjtési akcióban részt vevő legsikeresebb osztályközösség, Tóth-Horváth Andrea tanárnő hatodikosai láthatóak. A hivatalosan elkönyvelt 59 228 kupakból ugyanis 22 690 darabot ők gyűjtöttek össze. Büszkék lehetünk rájuk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..