home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület évzáró koncertjén
Kiss Nenád
2014.12.13.
LXIX. évf. 50. szám
A verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület évzáró koncertjén

Évzáró koncert színhelye volt a verseci Millennium Sportcsarnok november végén a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület és a Kultúrközpont szervezésében

A verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület 129 évvel ezelőtt, november 29-én alakult meg, tehát nem véletlenül esett erre a napra az évzáró koncert megtartása. Amikor Versecen a XX. század végén megszűnt a magyar nyelvű iskolai tagozat, a Kultúregyesület lett a hagyományőrzés és a magyar nyelv ápolásának a bástyája.

Az évzáró koncert sokszínű volt. Zsámboki tánccal  kezdődött, és a kórus, valamint a szólóénekesek fonták össze a koszorút a pancsovai Csörömpölő zenekar kíséretében, a lehető legszebben, ahogy azt csak a magyar ember tudja megcsinálni.

Fellépett a Kultúregyesület tánccsoportja, az Árvalányhaj vegyeskórus, valamint a szólóénekesek, a VIVE fesztivál díjazottjai: Horváth Gizella, Szekeres Zoltán és Kiss Nenád, e sorok írója. A tánccsoport művészeti vezetője Virág Bene Klára és Szekeres Zoltán. A kórust Kiss Nenád vezette. A Csörömpőlö zenekar, és a prímás Györffy Sándor úr is elkápráztatta a közönséget. A műsorvezetést  a bársonyos hangú Kéri Ildikó vállalta. 

Külön köszönet Vitt Sándornak elnök úrnak, aki megálmodója és szervezője volt ennek az szép és eredményes esti fellépésnek.


Vitt Sándor, a  kultúregyesület elnöke


Kéri Ildikó műsorvezető


A tánccsoport












A kórus


A Pancsovai Csörömpölő zenekar és Horváth Gizella énekes

(Branislav Bokun és Slobodan Kunevski felvételei)


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..