home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A só mint lakberendezési megoldás
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.11.18.
LXXV. évf. 46. szám
A só mint lakberendezési megoldás

A sót leginkább a konyhában alkalmazzuk, de mint tudjuk, több mindenre jó. A Pakisztánból származó só számos felhasználási lehetőséget kínál. Ezúttal elsősorban a hazánkban még talán kevésbé ismert oldalára helyezném a fókuszt, hiszen lakberendezési elemként is remek, és az elmúlt évek legnagyobb újdonságának számít építőelemként való felhasználása.

Mindannyiunk által ismert tény, hogy többre is képes az ízek előcsalogatásánál az ételekből. Azt is tudjuk, hogy a légúti megbetegedések kezelésére kiválóak a sóbarlangok, -bányák. Még a fürdőkádba is varázsolhatunk gyógyító vizet az ugyaninnen származó anyaggal. Minden bizonnyal hallottunk már a sólámpa létezéséről is, mely megvilágítja a szobánkat, és közben minőségi levegőt varázsol.

A sokszínű, évmilliók alatt kialakult anyagnak létezik olyan felhasználási technikája is, amelyről még keveset hallottunk, ám mindenképp érdemes szót ejteni róla. A Himalája-só a belsőépítészetben ritkán emlegetett elem. A lakberendezésben való használatával gondolunk az egészségünkre is, amellett, hogy nem szokványos, egyúttal magas színvonalú megoldás is.

Kialakíthatunk az otthonunk helyiségeiben (nappali-, haló- és gyermekszobában) dekoratív sófalakat, de igen elterjedt a felhasználása az irodákban, szállodákban, wellnessközpontokban, éttermekben, egészségügyi intézményekben, óvodákban is.

A Himalája-só téglát sótömbökből vágják ki igény szerinti méretre, miután kitermelik a pakisztáni hegyekből. A méretre vágás után le is csiszolják a felületüket, hogy simák legyenek. Sajátos mintázatuk van, a színük is rendkívül változatos — a rózsaszíntől kezdve a narancssárgán át a vörösig terjed. Lecsiszolt alakban díszítő- és lakberendezési elemként alkalmas az egészségmegőrzésre, miközben kiváló burkoló- és építőanyag is. Különféle formában tehetjük fel a falra — keretbe foglalva, hátoldalát megvilágítva nagyon különleges dekorációs elem. Érdekes, nem mindennapi belső teret hozhatunk létre általa a lakásunkban.

Minél több téglát helyezünk el, minél nagyobb tömegben, minél nagyobb felületen alkalmazzuk, annál jobban érvényesül a Himalája-só élettani hatása. A helyiségeink levegőjét ionizálja, valamint a légzőszervekre is jótékony hatással van.

Az ebből az anyagból készült tárgyaknak, a kristályos formáknak és az egyedülálló színezetnek színterápiás hatása is. Rendkívül hasznos, páratlan élményt nyújt érzékeinknek.

A sófal elkészítése precíz előmunkát, pontos tervezést, gondos megvalósítást igényel, de megéri a befektetett munka, hiszen általa az életminőségünk javulását érhetjük el.

Persze, ezt a befektetést ne úgy képzeljük el, hogy egy nap alatt és olcsón megvalósítható, hiszen sajnos nem pénztárcabarát sem maga a termék, sem a beépítési folyamat. Fontos tényező viszont, hogy a családunk és a magunk egészsége érdekében hasznos befektetés, nem mellesleg látványos, kiemelt dekorációs elem.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..