home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
A magyar közmédia megújulása
2011.10.12.
LXVI. évf. 41. szám

Magyarországon fontos szakaszához érkezett a közmédia megújítása. Október elsejétől számtalan új műsor jelentkezik a közszolgálati csatornákon, amelyektől mindenekelőtt azt várják a műsorkészítők, hogy a közszolgálati televíziózás és rádiózás visszanyeri nézőit és hallgatóit, újra elfoglalja méltó h...

Magyarországon fontos szakaszához érkezett a közmédia megújítása. Október elsejétől számtalan új műsor jelentkezik a közszolgálati csatornákon, amelyektől mindenekelőtt azt várják a műsorkészítők, hogy a közszolgálati televíziózás és rádiózás visszanyeri nézőit és hallgatóit, újra elfoglalja méltó helyét a magyar médiapiacon. A változások minden csatornát érintenek, de a leghangsúlyosabban mégis az m1 kínálata bővül. Az ősz folyamán Magyarország legismertebb televíziósaival, színészeivel és művészeivel találkozhatnak az érdeklődők, új stúdió- és riportműsorok, vetélkedők, show-műsorok indulnak, sőt egy vadonatúj magyar akciófilm-sorozatot is láthatnak a nézők.
Összefoglalónk első részében az m1-en látható új produkciókba pillantunk be, majd ismertetőnket a Hét Nap következő számában folytatjuk.

DTK - D. Tóth Kriszta-show, m1, kedd 21.15

Új szerepben tér vissza Magyarország egyik legkedveltebb televíziós személyisége, D. Tóth Kriszta, aki a talkshow műfaját hozza vissza a képernyőre. Az egykori híradós, brüsszeli tudósító és meseíró önálló szórakoztató műsora olyan, mint Kriszta maga: barátságos, jókedvű, tartalmas és érdekes. Nem szemtelen, de nem is udvariaskodó. Nem tudományos, nem unalmas, de nem is közönséges vagy hivalkodó. Magyar és külföldi sztárvendégeivel és civil példaképekkel, megindító vagy éppen mulatságos történeteivel a DTK Show pontosan az, amit a talkshow jelent: egy magával ragadó show-műsor őszinte beszélgetésekkel, valódi történetekkel.

Magyarország, szeretlek!, m1, vasárnap 20.15

Műsorvezető: Szente Vajk, csapatkapitányok: Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő
A Magyarország, szeretlek! nem klasszikus értelemben vett műveltségi vetélkedő, hanem egy grandiózus, tudásalapú verseny show köntösben. A cél az, hogy könnyed, jó hangulatú, oldott légkörben a két, hírességekből álló, háromfős csapat, a csapatkapitányok és a műsorvezető megmérkőzzenek egymással. A játékosok vicces, meglepő és elgondolkodtató feladatokat és kérdéseket kapnak, a témák Magyarországhoz köthetőek. Mindkét csapatnak százfős szurkológárdája van, amely amellett, hogy biztatja csapatát, feladatokat is kap.

Maradj talpon!, m1, hétköznap 18.00

Műsorvezető: Gundel Takács Gábor
Az 50 perces vadonatúj vetélkedő rendkívül gyors tempót ígér: annak van esélye győzni, aki jobban tud koncentrálni, és bírja idegekkel a feszültséget. A játékosok éppen csak egy gondolkodásnyi időt kapnak arra, hogy tíz kihívóval megküzdve megnyerhessék a 25 millió forintos főnyereményt. Tíz egyszerű kérdésre kell csak jól és idejében felelni, ám elég egyetlen hiba, tévedés, pillanatnyi rövidzárlat, és nemcsak mindent elveszít a versenyző, hanem még a föld is megnyílik a lába alatt...

Lényeg - heti politikai és társadalmi háttérműsor, m1, vasárnap 19.00

Műsorvezető: Obersovszky Péter
A Lényeg a lényeg. A vasárnap esti hírháttér műsor feltaláltatott, de van-e létjogosultsága a XXI. században is? Minden bizonnyal, hiszen mindnyájan írunk audiovizuális feljegyzéseket magunkban. Óráról órára, napról napra, hétről hétre. Három kérdésre várnak az emberek gyors, pontos és érthető választ, ha lezárják életük bármely periodikáját: mi volt a legfontosabb, a legérdekesebb és legképtelenebb az adott intervallumban. A műsor ezekre kínál választ, nemcsak tartalomban, hanem formában is.

Ont The Spot - dokumentum riportmagazin, m1, szerda 21.15

A Spektrum Televízió felfedezett a magyar televíziózásnak két friss, fiatal, tehetséges alkotót, az On The Spot készítőit. Cseke Eszter és S. Takács András bejárták a világot Gázától az Északi-sarkkörig, dokumentumfilm-sorozatukkal Érték Díjat kaptak, a nézők tavaly az Év Médiaszemélyiségeinek választották őket, vásárolt tőlük a BBC és a CNN is. Ősztől a sorozat első két évadát, az eddig készült 18 filmet műsorára tűzi az m1 az alkotók személyes élményeivel kiegészítve.

Mindenből 1 van - improvizációs komédia, m1, péntek 21.15

Az improvizációs komédia vadonatúj alapkoncepciója, hogy egy előre megírt és a nézőknek eljátszott történetet a készítők úgy manipulálnak, hogy a jelenetben részt vevő színészeket nem, vagy csak részben informálják az új fordulatokról. A jelenet újrajátszásában felbukkanó új szereplők és váratlan körülmények dacára a színészeknek mindvégig tartaniuk kell magukat a jelenet valódi céljához. Főhőseink: Fifti (Rudolf Péter) és Anikó (Nagy-Kálózy Eszter).

Poén Péntek - minden héten más műsorral, m1, péntek 20.15

Szálka - avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán
Bagi Iván és Nacsa Olivér neve mára egybeforrt a paródiával. Szálkák voltak ők már szinte az összes magyar híresség torkán, de szerencsére igazi sérülést még sosem okoztak. Októbertől egy új műsorban törnek borsot a közéleti szereplők orra alá.

Gasztroangyal - kulináris magazin, m1, szombat 17.30

Műsorvezető: Borbás Mária
Mini reality show, ismert emberekkel, vidéki helyszíneken. A műsor főleg az alapanyagokra koncentrál, és kipróbáltatja a vendégekkel, milyen paradicsomot termeszteni vagy éppen a fűszerpaprikát feldolgozni. A műsor jelképe a villa, mert a Gasztroangyal eszik, iszik, de sohasem alszik, a hibákra is figyel, tehát kicsit szúrós. Főszereplők az ínycsiklandó ételek, a gyöngyöző borok, tartalmas csomagolásban.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..