home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A kulturális stratégiáról Nagybecskereken
k-ko
2011.11.09.
LXVI. évf. 45. szám

Nagybecskereken, a Petőfi MME-ben mutatták be a Vajdasági magyar kulturális stratégia 2012-2018 tervezetét a közép-bánáti civil szervezetek, művelődési egyesületek képviselőinek részvételével. A dokumentumról Lovas Ildikó, az MNT művelődési tanácsosa, mgr. Dévavári Beszédes Valéria, mgr. Ha...

Nagybecskereken, a Petőfi MME-ben mutatták be a Vajdasági magyar kulturális stratégia 2012-2018 tervezetét a közép-bánáti civil szervezetek, művelődési egyesületek képviselőinek részvételével. A dokumentumról Lovas Ildikó, az MNT művelődési tanácsosa, mgr. Dévavári Beszédes Valéria, mgr. Hajnal Jenő és Vanger László beszélt. Elhangzott, hogy az összeállítás készítői egy kicsit féltek attól, hogy a közösség túl terjedelmesnek találja majd az anyagot, s azt ajánlják, mindenki azt a részt olvassa el alaposabban, ami a szakterületéhez tartozik. Dévavári Beszédes Valéria az épített kulturális örökség fejezetét írta meg, mgr. Hajnal Jenő igazgató pedig részstratégiaként a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet tevékenységét dolgozta fel.
Balázs Józsefnek, a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus elnökének a színházak tevékenységével kapcsolatban volt észrevétele. Mint mondta, támogatja a színházak tájolási tervét, de kifogásolja, hogy olyan darabokat játszanak, amelyek a szórványban, a kis településeken nem találnak ''vevőre”.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..