home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
A gondtalan játék öröme
PÁSZTOR Natália
2012.06.05.
LXVII. évf. 23. szám
A gondtalan játék öröme

Hamarosan itt a vakáció, mely rengeteg szabad időt hoz a gyereknek. Sajnos sok szülő nem tudja úgy megszervezni csemetéi mindennapjait, hogy ne a tévé és a számítógép előtt, hanem hasznos elfoglaltsággal, aktívan töltsék el. Ezt a gondot oldja meg a Csantavéren a minap (május 26-án) megnyílt...

Hamarosan itt a vakáció, mely rengeteg szabad időt hoz a gyereknek. Sajnos sok szülő nem tudja úgy megszervezni csemetéi mindennapjait, hogy ne a tévé és a számítógép előtt, hanem hasznos elfoglaltsággal, aktívan töltsék el. Ezt a gondot oldja meg a Csantavéren a minap (május 26-án) megnyílt Ákombákom játszóház. Ezzel két szakképzett óvónő, Nagy Laura és Barkóci Anikó régi nagy álma vált valóra.
* Honnan ered a játszóház ötlete?
Laura: - Nagyon örültem, amikor Anikó egy nap megkeresett, hogy elmondja, már régóta fontolgatja egy játszóházat létrehozásának ötletét. Szerencsés egy évek óta üresen álló ház szinte csak arra várt, hogy végre felújíthassuk. A hely adva volt, a többi a fantáziánk szüleménye.
Anikó: - Van egy tíz hónapos kislányom. Hasznára fog válni a játszóház. Fontos, hogy gyerekek közt lehet. Persze a fantáziánk mellé egy kis pénz is kellett, és sikerült létrehoznunk közösen ezt a remek játékkuckót.

* Milyen munkaidő szerint dolgoztok?
Laura: - Egyelőre egész napos nyitva tartásra gondoltunk: bármikor szívesen vállaljuk a gyermekek felügyeletét. Kéznél leszünk, a szülőknek ne fájjon a fejük, ha sürgős dolguk akad. Reméljük, igénybe veszik szolgáltatásainkat, és bebizonyosodik, hogy jól döntöttünk, amikor megalkottuk a játszóházat.
* Mely korosztály számíthat rátok?
Anikó: - Elsősorban az óvodáskor előtti csöppségekre gondoltunk. Ebből kiderül, hogy már a hat hónapos picurkákat is szívesen látjuk, a pelenkázás nem jelent gondot. Hétvégenként a gyerkőcök születésnapját is szívesen megrendezzük. Valamint szerb és angol nyelvtudásukat is fejleszthetik játékba csomagolva. A német nyelv iránt is nyitottak vagyunk, ha lesz érdeklődő.
* Milyen elfoglaltságokkal kecsegtetitek a vendégeiteket?
Laura: - Egész nyár folyamán különböző programokat kínálunk a gyermekeknek. Gondoskodni fogunk arról, hogy a játszóház vendégei egy pillanatra se unatkozzanak. A játékon kívül szórakoztató formában értékes ismereteket sajátíthatnak el, hasznosan eltöltve a vakációs napokat.
Anikó: - Meséket hallgathatnak. Mondókákat, verseket tanulhatnak. Megvannak a felszereléseink, hogy a kézügyességük és a logikai gondolkodásuk fejlődhessék. Havi programunk köréhez tartozik a gyermekszínház meglátogatása is.
Megkérdeztem több anyukát és gyermekét, mit gondolnak, igénybe fogják-e venni a játszóház által kínált lehetőségeket.
Kopasz Melinda (könyvelő): ,,Másfél éves kislányomnak nagyon tetszett a pár óra ott eltöltött idő. Azt vettem észre, hogy feltalálta magát a sok gyerek között. Délutánonként biztosan elhozom, így az otthoni teendőket nyugodtan elvégezhetem'. Homolya Ildikó (egészségügyi dolgozó): ,,Kislányom most fejezi be az első osztályt, a kisfiam pedig még csak négyéves. Az öcsinek jót fog tenni, ha elhozom játszani, felügyelnek rá, amíg Enikővel otthon tanulunk. Nem idegeskedek, tudom, itt jó helyen lesz. Nincs kizárva, hogy a szülinapokat is itt fogjuk megtartani. Nemsokára megkezdődik a szünidő, és mivel dolgozom, kihasználom a lehetőségeket!' Radócki Kristóf (8 éves): ,,Csúcs ez a mai buli! Nagyon tetszik itt nekem! A jelmezek között találtam egy bohócruhát, és olyan jó volt az igazi bohóccal lefényképezkedni! Ötször is átöltöztem már! Rengeteg játék van, azt sem tudom, hogy mit játsszak! A játszótér is nagyon szuper!' Szabó Nikoletta (8 éves): ,,Boldog vagyok, nagyon jól érzem magam! Sok barátnőm is itt volt velem. Legjobban a pillangónak örültem, amit az arcomra festettek. Nagyon szép lett, és kár, hogy nem marad rajta pár napig, hogy az iskolában megmutathassam a többi barátnőmnek is'. Mecserik Krisztián (10 éves): ,,Király, hogy ma itt lehettem! Legjobban a trambulinnak örültem! Az volt csak a baj, hogy sokat kellett várni, de megérte! A haverokkal jól kijátszottuk magunkat! Máskor is szívesen eljövök!'
* Valamennyi csöppség szép emlékekkel gazdagodva térhetett haza, várva a következő találkozást! Elégedettek vagytok-e a megnyitóval?
- Alapjába véve minden rendben ment. A szülők kíváncsiságát kielégítettük. Kérdéseikre választ adtunk. Láthatták a szülők, hogy biztonságos körülmények között tudunk féltett kincsükre vigyázni. Sok kedvező visszajelzést kaptunk. Bizakodva várom az első munkanapunkat - mondja Laura.
- Az Ákombákom játszóház mindenki előtt nyitva áll. Bátran keressenek fel bennünket akár a legmerészebb ötletekkel is. Gondtalan játszás és öröm várja az idelátogatókat. Ne feledjétek! Hozzátok magatokkal a jókedvetek, és játszhattok egy nagyot! - üzeni Anikó.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..