home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2015. November 12.
19:30
Zenta — A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka
Színház
Zenta — A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka

 


Andrzej Saramonowicz: Тesztoszteron

Fordította: Pászt Patrícia.

Szereposztás: Kornél (vőlegény, ornitológus) – Kiss Attila; Stavros (a vőlegény apja) – Balázs Attila; Janis (a vőlegény testvére, jogász) – Bandi András Zsolt; Rovar (a vőlegény barátja, mikrobiológus) – Kocsárdi Levente; Titusz (pincér) – Aszalos Géza; Tretén (újságíró) – Molnár Bence; Dió (zenész) – Molnos András Csaba. Művészeti koordinátor: Kedves Emőke. Konzultáns: Katarzyna Raduszýnska. Látványterv: Paweł Walicki, Albert Alpár.

 

Mitől férfi a férfi és mitől „döglik a légy”? Dagadó izmok? Szakáll? Egy szépen nyírt bajusz? Hatalom, pénz, erő? Talán… A biológia azoban egyszerű és örök válasszal szolgál erre а kérdésre: tesztoszteron.

Hét férfi különös, egymást átszövő történetén keresztül nyerhetnek betekintést a férfi lélek legrejtettebb titkaiba. Egymáshoz, nőkhöz, kapcsolatokhoz, szexualitáshoz és egyáltalán önmagukhoz való viszonyaik és bukásaik tükrében rajzolódnak ki ezek a nem is annyira ismeretlen figurák.

Mire gondol a férfi, mit akar a nő?

Hány férfi kell egy fergeteges estéhez? Hét. Pontosabban hét kivételes színész a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatából.

Ez a történet valahol ott kezdődik, ahol a legtöbb véget ér. Akarod-e, holtodiglan, holtomiglan és a többi. Fehér ruha, templom, násznép és az ifjú pár. De mi van, ha a menyasszony a nagy, mindent eldöntő kérdésre nemmel válaszol?

Andrzej Saramonowicz kortárs lengyel drámaíró kiváló ismerője a kor társadalmának. Szövegeiben, melyek nem csupán drámák, de esszék, karcolatok, riportok vagy épp forgatókönyvek, behatóan foglalkozik a kor társadalmi elvárásaival, elhajlásaival, világlátásával. Pályafutása során dolgozott már színészként, rendezőként és producerként is. Tesztoszteron című szövegéből 2007-ben filmet is forgattak, így egyike let a szerző legismertebb alkotásainak. Műveit nemcsak Lengyelországban, de világszerte nagy előszeretettel játsszák. Romániában legutóbb a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban mutatták be a szöveget.

A hét színész közös munkájának eredményeként és az utóbbi évtizedek legismertebb magyar slágereinek felelevenítésével olyan előadást sikerült létrehozni, mely színész és néző számára egyaránt felejthetetlen élmény. Egy nők nélküli, de léptem nyomon a nőket kibeszélő esküvői fogadást, ahol az örömapa, a pórul járt vőlegény és annak bátyja, egy egyetemi professzor, egy zenész, egy újságíró és egy pincér különös, egymást átszövő történetein keresztül nyerhetnek betekintést a férfi lélek legrejtettebb titkaiba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..