home 2024. április 21., Konrád napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2013. Szeptember 05.
19:30
A magyar Nemzeti Énekkar Szabadkán
Koncert
A magyar Nemzeti Énekkar Szabadkán

A Nemzeti Énekkar még Állami Énekkar néven 28 évvel ezelőtt jött létre. Alapító karnagya Pászti Miklós volt. Az énekkar jelenlegi karigazgatója Antal Mátyás 1990 óta tölti be a tisztét.

Az énekkar repertoárja rendkívül széleskörű. Bachtól, Schütz-től kezdve kortárs zeneszerzőkig, az a capella kórusművektől a nagy klasszikus oratóriumokon keresztül az operáig terjed, sőt a jazz műfajában is megfordul.

Kiváló dirigensek egész serege irányította az együttest. Vezényelte Rafael Frühbeck de Burgos, Doráti Antal, Eötvös Péter, Erdélyi Miklós, Fischer Ádám, Lawrence Foster, Lyonel Friend, Fürst János, Lamberto Gardelli, Hamar Zsolt, Héja Domonkos, Michail Jurowski, Lehel György, Ligeti András, Nicola Luisotti, Lukács Ervin, Kobayashi Ken-Ichiro, Medveczky Ádám, Carlo Montanaro, Oberfrank Géza, Giuseppe Patané, Pál Tamás, Michael Santora, Rico Saccani, Jurij Szimonov és természetesen Kocsis Zoltán is.

Az együttes hazai és vidéki fellépéseken túl számos nemzetközi fellépésnek tett eleget. Az évek során eredményesen fordultak meg Európa számos nagyvárosában, de sikerrel léptek fel több ízben Japánban, Izraelben, a Kanári-szigeteken és Törökországban is. Vatikánban két alkalommal szerepeltek, 2000 szeptemberében II. János Pál, 2012-ben XVI. Benedek meghívására adtak nagysikerű koncertet.

A magyar Nemzeti Énekkar az Electe Egyesület meghívására és az önkormányzat támogatásával érkezik Szabadkára.

A jegyek 600 dináros áron Szabadkán a Plato könyvesboltban vásárolhatók meg.

Jegyfoglalás a következő telefonszámon: 061-151-26-85


PROGRAM / MŰSOR:

BELA BARTOK / BARTÓK BÉLA
Mađarske narodne pesme / Magyar népdalok

MIKLOŠ ČEMICKI / CSEMICZKY MIKLÓS
Veseli časovi... / Víg óráim...

ZOLTAN KODALJ / KODÁLY ZOLTÁN
Veni Emmanuel
Pangue Lingua
Isus i trgovci / Jézus és a kufárok

FRANC LIST / LISZT FERENC
Inno a Maria vergine

SERGEJ RAHMANJINOV / SZERGEJ RACHMANYINOV
Večernje molitve / Vecsernyék op. 35/4, 5, 6, 8.

ĐERĐ ORBAN / ORBÁN GYÖRGY
Tri ženevska psalma / Három genfi zsoltár


A Pannon TV bejelentője:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..