home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ülést tartott a szakértői bizottság
2008.03.13.
LXIII. évf. 11. szám

A Magyar Koalíciót alkotó pártok vezetői február 12-én döntöttek arról, hogy létrehozzák a vajdasági magyar pártok közös autonómia-koncepcióját kidolgozó szakértői bizottságot. A VMSZ, a VMDP és a VMDK képviselőiből álló bizottság hétfőn, március 3-án Szabadkán tartotta meg első ülését. Az összejöve...

A Magyar Koalíciót alkotó pártok vezetői február 12-én döntöttek arról, hogy létrehozzák a vajdasági magyar pártok közös autonómia-koncepcióját kidolgozó szakértői bizottságot. A VMSZ, a VMDP és a VMDK képviselőiből álló bizottság hétfőn, március 3-án Szabadkán tartotta meg első ülését. Az összejövetel részvevői megállapodtak abban, hogy az április 15-éig kidolgozandó dokumentum tartalmazni fogja a személyi elvű (perszonális) autonómiára, a szavatolt parlamenti helyeken alapuló részarányos képviseletre, az etnikai alapú területi autonómiára, a Vajdaságra, a magyar többségű közigazgatási körzetre és a helyi önkormányzati decentralizációra vonatkozó hárompárti elképzeléseket. A bizottság következő ülésére Óbecsén kerül sor.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..