home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újabb szigorítások Szerbiában
Hét Nap Online
2020.04.02.
LXXV. évf. 14. szám
Újabb szigorítások Szerbiában

Aleksandar Vučić csütörtök este újabb szigorításokat jelentett be: szombaton délután 13 órától hétfő reggel 5 óráig kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában.

Időközben módosítottak a csütörtök esti bejelentésen. 
Az eredeti rendelkezések mellett kövér betűkkel feltüntettük a változást.

Szerbiában csütörtökön, április 2-án további szigorításokat vezettek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Aleksandar Vučić elnök már a napokban felvetette a teljes kijárási tilalom bevezetésének lehetőségét, amennyiben az emberek nem tartják magukat a korábban kiadott utasításokhoz.

Április 2-án este a válságtörzsek gyűlése után Aleksandar Vučić bejelentette, hogy megszületett a döntés, mely szerint

szombaton 13 órától hétfő reggel 5 óráig kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában. 

A 65 évnél idősebbek, a nyugdíjasok vasárnap hajnali 4-től 7 óráig továbbra is bevásárolhatnak.
Megváltozott!!! Az új rendelkezés szerint a 65 évnél idősebbek szombaton hajnali 4-től 7 óráig vásárolhatnak.

Április 2-ától, csütörtök estétől egy helyen csak két ember csoportosulhat.

Szombaton este 23 órától vasárnap 1 óráig lehetőség nyílik arra, hogy a polgárok sétára vigyék házi kedvenceiket lakóhelyüktől legfeljebb 200 m távolságra.
Megváltozott!!! Az új rendelkezés szerint a szombat esti lehetőség mellett vasárnap délelőtt 8-tól 10 óráig, valamint este 23-tól 1 óráig vihetik még sétára házi kedvenceiket szem előtt tartva a gyülekezési tilalmat. 

ÚJ!!! Temetésen 10-en lehetnek jelen, két méter távolságra egymástól.
 


Goran Stevanović, a szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának igazgatója, Aleksandar Vučić köztársasági elnök és Darija Kisić Tepavčević, a Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese a csütörtök esti sajtótájékoztatón (Betaphoto/Miloš Miškov)

Pénteken Szerbiába Oroszországból nyolc orvos és személyzete érkezik felszerelésekkel, lélegeztetőgépekkel és gyógyszerekkel.

A mai nap folyamán Vučić megkérte Macron francia elnököt: járjon közbe, hogy Szerbia kapjon 50 kg nyersanyagot a Klorokin nevű gyógyszer gyártásához. Macron megígérte, hogy 48 órán belül választ ad.

Április 8-ától vagy 9-étől várható, hogy Szerbiában is megkezdődik a védőmaszkok gyártása a Kínából érkező gépeken.

Szerbiában, az április 2-án 15 órakor közzétett adatok szerint a regisztrált fertőzöttek száma 1171 az elvégzett 5005 teszt után. A tegnapi helyzetjelentés óta 637 mintavétel közül 111 esetben mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Ebben az időszakban a betegségbe hárman haltak bele, ezzel összesen 31-re emelkedett az áldozatok száma. Két férfi és egy nő hunyt el, átlagéletkoruk 58,7 év.

Pillanatnyilag 783-an részesülnek kórházi ápolásban, a lélegeztetőgépre kapcsoltak száma 81.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..