home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új terv, új tervbizottság
(vas)
2013.03.13.
LXVIII. évf. 11. szám
Új terv, új tervbizottság

A szabadkai városi képviselő-testület második rendkívüli ülésén a képviselők leállították a Szabadka szűkebb belvárosára vonatkozó keretterv kidolgozását, majd megszavazták az új terv kidolgozását.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Demokrata Párt képviselőinek tárgyalása miatt az egyetlen napirendi pont ismertetése és megvitatása egyórás késéssel vette kezdetét, amit több ellenzéki képviselő sem hagyott szó nélkül. A nőnapi köszöntők után először Gojko Radić, a Szerb Haladó Párt képviselője adott hangot elégedetlenségének. Mint mondta, a tárgyaláson részt vevő pártok képviselőinek elég idejük volt arra, hogy megegyezésre jussanak, s nem közvetlenül az ülés előtt kellett volna egyeztetniük. Maglai Jenő, a VMSZ frakcióvezetője a napirendi pont ismertetése során megjegyezte: az elmúlt nyolc évben nem volt példa arra, hogy a polgárok kezdeményezésére képviselő-testületi ülést hívtak volna össze, s hangsúlyozta, hogy ezt a példát követni kell. Új tervet kell kidolgozni, mondta, kérelmezni fogják a belvárosra vonatkozó, már korábban elkészült tervek felülvizsgálatát, olyan új tervbizottság megalakítását, amelynek tagjai szakmabeliek lesznek. László Gyula, a Magyar Remény Mozgalom képviselője felszólalásában elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt kellett volna ilyen képviselő-testületi ülést összehívni, akkor megállíthatták volna a városrombolást. Almási Szilárd, a Most képviselője felszólította azokat a képviselőket, akik 2007-ben a Népszínház lebontására szavaztak, hogy nyújtsák be lemondásukat, valamint helyeselte, hogy a polgárok akaratát is figyelembe vették, és összehívták a városi képviselő-testület ülését. Az ülésen szereplő egyetlen napirendi pontot tartózkodás nélkül, hatvan támogató és egy ellenszavazattal fogadta el a városi képviselő-testület.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..