home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Új emberekre, új lendületre van szükség!
(Tha)
2008.04.16.
LXIII. évf. 16. szám
Új emberekre, új lendületre van szükség!

Kajári IstvánZenta községben a Vajdasági Párt önállóan indul a helyhatósági választásokon. A listavezető Kajári István diplomás közgazdász, a párt községi bizottságának elnöke, Zenta község alpolgármestere. A második helyen dr. Vasas Mihály található, aki indul a tartományi választáson is, ő...

Kajári István

Zenta községben a Vajdasági Párt önállóan indul a helyhatósági választásokon. A listavezető Kajári István diplomás közgazdász, a párt községi bizottságának elnöke, Zenta község alpolgármestere. A második helyen dr. Vasas Mihály található, aki indul a tartományi választáson is, őt követi Szabó Eszter nyugalmazott magyartanár, Bera László vállalkozó és Szeles Csaba okleveles gépészmérnök.
Kajári István húsz éve vesz részt a politikai életben. Kezdetben a Reformpártban, később a Vajdasági Reformistáknál tevékenykedett, jelenleg a Vajdasági Párt tagja. Mint mondja, soha nem lépett ki egyetlen pártból sem, csak éppen a szerveződés neve változott a fejlődéssel és a program alakulásával. A Vajdasági Párt tulajdonképpen válasz arra a fenyegetésre, amelyet a belgrádi székhelyű pártoknak az előretörése jelent a tartományban. Az alpolgármesterei teendőket mintegy kilenc hónapja látja el. A tisztségre akkor nevezték ki, amikor a VMSZ helyi szinten szakított addigi koalíciós partnereivel, és a G17 Plusszal, valamint a Vajdasági Párttal lépett szövetségre. Eddigi tapasztalatai alapján állítja, sokat lehetne javítani a városvezetésen és reméli, lesz esélye ennek bizonyítására.
- Optimizmussal tekintünk a várható választási eredményekre, mert számítunk arra, hogy a polgárok okultak az elmúlt nyolc év keserűségeiből és ezúttal végre a változásokra szavaznak. Elzavartuk ugyan Miloševićet, de jött az utóda, aki mindent ugyanúgy folytatott, ahogyan ő tette, és mostanra teljesen elradikalizálódott. Kértünk kettős állampolgárságot, de a gyalázatos népszavazás után beláttuk, az anyaország sem törődik velünk. Kivált az országunkból Montenegró, majd Kosovo is. Az árak emelkednek, a reálbér rohamosan csökken, a munkanélküliség egyre rémísztőbb méreteket ölt. Zentai viszonylatban pedig azt látjuk, hogy az elmúlt időszakban a községi közigazgatás közbenjárására nem történt egyetlen gazdasági beruházás sem, az átgondolatlan privatizáció még a városi távfűtést is veszélybe sodorta. A közbiztonság romlik, a fiatalokra egyre nagyobb veszély leselkedik a szórakozóhelyeken, de sajnos már az utcán is. Egyes szórakozóhelyek hajnali négy óráig tartanak nyitva, holott a törvény alapján erre nincs joguk. Egyre kevesebb gyermek születik a községben, mégsem támogatjuk megfelelően azokat, akik nagycsaládot vállalnak. Sorolhatnám még, de röviden is el tudom mondani: változásra van szükség! Új emberekre, új lendületre.
A másik dolog, amiben bízunk, a pártunk által felkínált program értékeinek felismerése. Mindenkinek el szeretnénk mondani, miért küzdünk, és reméljük, mellénk állnak azok, akik hasonlóan gondolkodnak. Programunkból két dolgot emelnék ki: Vajdaság érdekeinek a védelmét és az Európai Unióba vezető gondolkodásmódot. Síkra szállunk azért, hogy Vajdaság vagyona (a természeti kincsek, valamint a felépített és a megtermelt javak) és pénze felett a vajdaságiak rendelkezzenek. Köztudomású, hogy tartományunkat kizsákmányolják, és nem hisszük, hogy bármelyik belgrádi székhelyű párt törekedne ennek az állapotnak a megszüntetésére. Nekünk viszont ez az elsődleges célunk. Követeljük azt is, hogy Vajdaságot egységes európai uniós régióként ismerjék el. Ez azt eredményezné, hogy Vajdaság kidolgozhatná a saját regionális fejlesztési politikáját, amibe Belgrádnak csekély beleszólási joga lenne, az EU-ból viszont jelentős pénztámogatás érkezne. Tudnunk kell azt is, hogy az uniós csatlakozásra nem hangzatos beszédekkel, hanem világos célok megfogalmazásával és jelentős szemléletváltással kell készülnünk. Ki kell képeznünk azokat a szakembereket, akik részt vennének a pályázatokon, projektumokat terveznének és menedzselnének. A polgároknak számára az a legfontosabb, hogy a szabályokat és a törvényeket be kell tartani. Vonatkozik ez a politikai életre is: aki megígér valamit, azt hajtsa is végre! Sajnos, felénk ez még nem így működik - nyilatkozta Kajári István.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..