home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Új elnök a nagykikindai Egységben
monaRa
2012.10.03.
LXVII. évf. 40. szám

Öröm és bánat. Ez jellemezte a nagykikindai magyarságot szeptember 23-án, vasárnap, amikor a délelőtt elkezdett tisztújító ülés eredményét a kora délutáni órákban kihirdették.

A közgyűlést Baráth András vezette, a tagokat Savo Dobranić, Nagykikinda polgármestere, valamint Kabók Imre, a községi tanács tagja köszöntötte.
Kiss László 18 éve az egyesület tősgyökeres tagja, és két éven át elnökségi tagként, majd 16 évig elnökként segítette az Egységet. Arra törekedett, hogy megerősítse a magyarság hovatartozását, identitását. Az egyesületnek négy fizetett munkatársa van, az ő bérüket a község biztosítja. Ezt igen nehéz volt megvalósítani, de mint sok mással, ezzel a nehézséggel is megküzdött az elnök. 16 év hosszú idő, sok tapasztalatot szerzett, sok ajtón bekopogott az Egység Laci bácsija, hogy a tagok táborokba, rendezvényekre utazhassanak — országon belül és határon túl is. Hálájukat azzal nyilvánították ki, hogy hűségesen bejárnak a népitánc-, színjátszó- és énekkari próbákra, valamint sikereket értek el a Durindón, Gyöngyösbokrétán és az Amatőr Színjátszók Találkozóján.
A tisztújító ülésen Kiss László és Tápai Róbert volt az elnökjelölt. A bizottság által hitelesített szavazás alapján Tápai Róbertet választották meg az Egység Művelődési Egyesület új elnökévé.
Tápai Róbert kémia szakos tanárként dolgozik a szajáni és a padéi általános iskolában, és teológiát is végzett. Elnöke a Pásztor Vera Bánsági Pedagógus Egyesületnek, elnökségi tagja a Kökénd Polgári Egyesületnek, valamint évről évre együttműködik a Háló szervezettel. A táborok szervezése, pályázatok írása és követése sem idegen számára, hiszen három év alatt az egyesületeknek több százezer dinárt sikerült nyernie, ebből fedezték többek között a nagykikindai Oratóriu és a kórustábor költségeit, képzéseket is szerveztek a kapott pénzekből, ezenkívül projektorra, illetve nyomtatóra is szerzett anyagi támogatást Tápai Róbert. Tanulmányait Budapesten végezte, elmondása szerint azért jött haza, hogy a nagykikindai magyar közösséget segítse, erősítse. Reményei szerint Kiss László szakmai tapasztalatával segíti majd az első lépések megtételénél.
A közgyűlésen megválasztották az elnökség tagjait is Détári Margita, Kanalas Ottília, Tóth Hajnalka, Majoros Vilmos, Varga Rozália, Király Annamária, Kószó Endre, Baltásik Ernő, Kanalas Róbert és Tóth Ramóna személyében.
A tagok abban a reményben távoztak az összejövetelről, hogy jól választottak, az új vezetőség pedig igyekszik szembenézni a rá váró nehéz feladatokkal, kihívásokkal. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..