home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Húsvéti köszöntők a Julianus-naptár szerint ünneplőknek
2024.05.04.
LXXIX. évf. 18. szám
Húsvéti köszöntők a Julianus-naptár szerint ünneplőknek

Ma van az ortodox nagyszombat. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Porfirije szerb pátriárka hangsúlyozta, minden könny és minden fájdalom értelmet nyert az örökkévalóságban, Krisztus feltámadása által.

Kívánom mindenkinek, aki a Juliánus naptár szerint ünnepli a húsvétot, hogy osszák meg örömüket az Önök számára legkedvesebbekkel – áll Stevan Bakić húsvéti köszöntőjében.

Szabadka polgármestere maga és az önkormányzat nevében egészséget, békét és szeretetet kívánt a polgároknak.

Töltsék szeretetben és boldogságban a húsvétot az ortodox hívek. Az ünnep adjon bizonyosságot egy jobb élet utáni vágy megvalósításához, amelyben az igazi értékek uralkodnak mindenek felett. A kölcsönös tisztelet, a különbözőségek tisztelete, a türelem és az irgalom legyen a legfontosabb – emelte ki dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke köszöntőjében.

A legnagyobb keresztény ünnep fénye hozzon reményt a szívekbe és erősítse a hitet, a szeretetet és az együttérzést. A húsvéti ünnepben feltöltődve, erőteljesen és lendületesen építhetjük tovább a szolidaritást, egymás kölcsönös tiszteletét – fogalmazott Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke.

Forrás: Közlemény, Pannon RTV

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..