home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Összefogás és kitartás
2008.04.16.
LXIII. évf. 16. szám
Összefogás és kitartás

Az Úr a kiválasztottak által építi az ő házátÉs kezük munkájáért megáldja az építőket
A csonoplyai templomCsonoplyán ft. Horvát Endre a vasárnapi ünnepi szentmisén ezzel az vezérgondolattal köszönte meg Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének és Kern Imrének, a Tartományi Nagyberuházási Alap igaz...

Az Úr a kiválasztottak által építi az ő házát
És kezük munkájáért megáldja az építőket
A csonoplyai templom

Csonoplyán ft. Horvát Endre a vasárnapi ünnepi szentmisén ezzel az vezérgondolattal köszönte meg Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének és Kern Imrének, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesének az egyházközösség javára megítélt támogatást. A csonoplyai Mindenszentek-templom a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán nyert 4 millió dinárból befejeződhet a szentély felújítása, mely munkálatokat az egyházközösség a saját erejéből évekkel ezelőtt elkezdett. A hívek közössége örömmel vette a Magyar Koalíció magas rangú képviselőinek az alkalomhoz kapcsolódó látogatását. Pásztor elnök kíséretében megjelent Józsa László, az MNT elnöke, Dudás Károly, a VMMSZ elnöke, a VMSZ elnökségi tagja, Dévavári D. Zoltán és Juhász Bálint VMSZ-alelnökök, Siflis Zoltán, az MNT művelődésügyi felelőse, Csíkos János tartományi sport- és ifjúsági segédtitkár, Horváth Ódry Márta, a VMDK nyugat-bácskai községi szervezetének elnöke, Deák Péter, a VMDP zombori helyi szervezetének elnöke, Diósi János, a VMDP képviselője, Szakács Csaba, a VMSZ nyugat-bácskai községi szervezetének elnöke. Ismételten tanúi lehettünk a kellő odafigyelés és emberi jó szándék megtartó szellemiségének és a közösségépítő mivoltának.
åseinknek kétszáz évvel ezelőtt Csonoplyán volt erejük templomot építeni, nekünk ma ugyanitt erőt kell mutatni következetes összefogásból és kitartásból, hogy ugyanezt a templomot meg tudjuk tartani, fel tudjuk újítani és utódaink révén holnap is be tudjuk lakni.
A nyugat-bácskai kampánykörút során a csapat ellátogatott årszállásra is, ahol a helyi művelődési otthon és csodálatos templom is felújításra kerül.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..