home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Önkormányzati babaköszöntő
BÖDŐ Sándor
2012.02.29.
LXVII. évf. 9. szám
Önkormányzati babaköszöntő

Nyilas Mihály az ikerkocsival köszöntötte a martonosi Telek családot - Fotó: Puskás KárolyMagyarkanizsán is hagyomány az év első újszülöttjeinek megajándékozása. A tavalyi év végén meghozott községi rendelet értelmében az idén már nemcsak az év első kisfiúja és kislánya, hanem az első ikerpá...

Nyilas Mihály az ikerkocsival köszöntötte a martonosi Telek családot - Fotó: Puskás Károly

Magyarkanizsán is hagyomány az év első újszülöttjeinek megajándékozása. A tavalyi év végén meghozott községi rendelet értelmében az idén már nemcsak az év első kisfiúja és kislánya, hanem az első ikerpár is ajándékot kap az önkormányzattól. A napokban Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere újságírók kíséretében ellátogatott azokhoz a családokhoz, akiknél az idei év első kisbabái születtek, hogy átadja nekik a község ajándékát.
Az önkormányzat néhány tagú küldöttsége elsőként a martonosi Telek Karolinát és Attilát látogatta meg, akiknek januárban két fiúikrük, Ádám és Péter született. A fiatal párnak a polgármester egy szép, barna, igazi fiús színű iker-babakocsit adott át. A családnak már van egy nyolcéves kislánya, babakocsija viszont mindeddig nem volt.
- Nagyon nagy örömmel fogadtuk az újszülötteket - mondta az apuka, aki a vendégekkel és a kicsikkel foglalkozó boldog anyuka helyett állt az újságírók elé. - Igaz, hogy csak egyet terveztünk, de kettőt kaptunk, és hálát adunk a Jóistennek, hogy így sikerült. Nagyon örülünk, nagyon boldogok vagyunk. A csöppségek alig több mint egykilósan jöttek a világra, jó néhány gramm különbség is volt közöttük, de szerencsésen átvészelték az első megpróbáltatásokat, és mára már elérték a 2 és fél kilót, testsúlyuk pedig csaknem kiegyenlítődött. Egészségesek, életerősek, nagy örömet hoztak az egész családnak. Luca, a kislányunk is imádja őket. Szerencsére mindketten munkaviszonyban vagyunk, a magyarkanizsai Kerámiában dolgozunk, ezért remélhetőleg nem lesz gond a család fenntartásával. Meg hát itt vannak a boldog nagyszülők is, és segít nekünk az egész család. Már éppen kinéztünk magunknak egy használt, de jó állapotban lévő iker-babakocsit, amikor értesültünk róla, hogy kapni fogunk egyet az önkormányzattól. Nagyon szép, nagyon jól jött, és köszönjük az önkormányzat szép gesztusát.
A látogatás idején a picinyek békésen szundiztak ágyikójukban, rá sem hederítettek a váratlan látogatókra.
Miután az apuka kikísérte a vendégeket, a három gépkocsiból álló karaván Magyarkanizsa felé vette az irányt, hogy a polgármester a kis Ágoston Kitti és Takács Aleksz, az első idei kislány, illetve kisfiú szüleinek nyújtsa át az 50-50 ezer dináros egyszeri pénzsegélyt. Az idén érvénybe lépett községi rendelettel az önkormányzat a népszaporulatot igyekszik serkenteni.
- A népszámlálási adatok szerint községünk lakossága mintegy 2500 fővel csökkent. Az önkormányzat elsődleges feladata, hogy ezt a negatív folyamatot leállítsa vagy legalább fékezze, és ennek egyik módja a gyermekvállalás ösztönzése. Erre irányul az első újszülött kislány és kisfiú, valamint az első ikerpár megajándékozása is, de az önkormányzat arról is rendelkezett, hogy az első-, másod- és harmadszülött gyerekeket vállaló családoknak is egyszeri, 15 ezer dináros segélyt nyújt, amit a szülőknek kell igényelniük az önkormányzatnál a gyermek hathónapos koráig. A magyarkanizsai községben évente 200-250 gyermek születik. Noha az idén február derekáig már több mint húsz jött a világra, mindeddig csak három család fordult kérelemmel az önkormányzathoz az egyszeri juttatásért. Kérem a szülőket, éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen a gyermekvállalás jelentős költségekkel jár, a családnak minden dinár jól jön, bizonyára minden dinárnak megvan a helye, különösen ott, ahol az egyik szülő esetleg még munkanélküli is. Mielőbb kérjék a támogatást, mert hat hónap után elvesztik a pénzbeli juttatásra való jogot - nyilatkozta Nyilas Mihály polgármester.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..