home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Életörömmel
k. o.
2011.07.05.
LXVI. évf. 27. szám
Életörömmel

Tátrai Tibor - Fényképezte: Szalai AttilaCapavadaszbalnavadaszaton... Tessék kimondani! Hangosan. Hangosabban! - ugratott bennünket Agócs Gergely, a Fonó zenekar vezetője ízes palócos nyelvjárással, hogy ihletet kapjanak a zenéléshez. Amennyi köze volt ennek a kis ,,mondóká''-nak az...

Tátrai Tibor - Fényképezte: Szalai Attila

Capavadaszbalnavadaszaton... Tessék kimondani! Hangosan. Hangosabban! - ugratott bennünket Agócs Gergely, a Fonó zenekar vezetője ízes palócos nyelvjárással, hogy ihletet kapjanak a zenéléshez. Amennyi köze volt ennek a kis ,,mondóká''-nak az ő virtuóz játékukhoz, annyi köze van ehhez az íráshoz is. Csak a ,,feeling'' kedvéért, a jó hangulatért mókáztunk, merthogy: ,,Az öröm nem tabu, hanem ráadás'' - írta Hamvas Béla, s ezt választotta mottójául a Dombos Fest is.
Szóval öröm. És ráadás.
Aki bezárkózik a hétköznapokba, annak most ajtót nyitott a Dombost Fest. Június 30-a és július 4-e között tizenegyedik alkalommal szólt a zene, sült a finom lángos, csordogált a rizling és a kadarka a Hegyalja utcai löszfalak alatt. A szervezők az eddigi tíz év tapasztalatait, eredményeit, visszajelzéseit mérlegelve alakították ki az idei koncepciót, melynek lényege továbbra is a művészi sokoldalúság, az igényesség, a kishegyesi/dombosi terek megtöltése, kihasználása volt.
Az idén is többnyire azok vándoroltak el a Hegyalja utcába, akik bírják a zenei ínyencségeket és az éjszakai gyűrődést. Vlatko Stefanovski, Snétberger Ferenc, Tátrai Tibor, Babos Gyula Special, Hercku Ági, Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Lajkó Félix a Kurina testvérekkel, a Fanfara Complexa vonzotta a löszfalhoz zarándoklókat. Az afterpartyk mámorító hangulatáról a Pionir 10, Defa és Fman, az Alice in WunderBand és a Hands up gondoskodott.
A bácsfeketehegyi evangélikus templomban koncertezett az örmény származású harmonikaművész, David Yengibarjan, a Sebő együttes, a Fonó zenekar, Lakatos Róbert és barátai, akik mind-mind a népzene világából merítettek ihletet.
Az irodalom- és színházkedvelők a Dombos raktárgroundon, illetve a Dombos Cafféban találhatták meg azt, akit/amit kerestek. Az egyes szerzőkön kívül bemutatkozott itt a József Attila Kör, a Librarius, a Litera.hu és a Híd Kör. A színház imázsát Krizsán Szilvia, Raffai Ágnes, Pál Ágnes és a Szent Genéziusz Kultúrkommandó hozta magával.
Az iskolaudvarban a több napon át tartó irodalmi tábort Vári György és Gaborják Ádám vezette.
A Dombos Fest, ha egy kis időre is, de feledtetni kívánja a mindennapok gondjait és európai mércével és igényességével próbál hozzátenni a vajdasági életminőséghez ,,egy kicsit'' - állt a propagandaanyagban. Aki ott volt, az eldöntheti, így volt-e, vagy sem. A magam részéről - noha tényleg csak egy szeletnyit ,,fogyasztottam'' a bőséges menüből - oké!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..