home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Vizsgabál Törökfalun
Hodolik Boglárka
2021.08.29.
LXXVI. évf. 34. szám
Vizsgabál Törökfalun

Péntek este tartották meg a tánciskola vizsgabálját Törökfalun, a Százszorszép Kultúrotthonban. A felkészülésről és az estről a tánciskola oktatója, Bicskei Rita nyilatkozott.

* Ebben az évben mely településeken szervezték meg a tánciskolát?

— Az idei hagyományos, nyári klasszikustánc-iskolát Csantavéren, Gunarason, Törökfalun és Tornyoson tartottuk meg, mind a négy faluban egyidejűleg folyt az oktatás három hónapon át.

* Hogyan sikerült felkészíteni a diákokat? Milyen táncokat tanulhattak meg?

— A kisdiákok tizennyolc különböző táncot sajátíthattak el, ezeket felosztottuk kör-, standard és latin táncokra. A felkészítés folyamán a csárdást, bécsi keringőt, szteppet, argentin tangót, rumbát, polkát... gyakorolhatták. Véleményem szerint a munka nagyon izgalmas volt, a gyerekekkel elégedett voltam, nagyon szépen megtanulták a lépéseket.

* Milyen volt az idei vizsgabál?

— Eddig három faluban tartottuk meg a záróestet, mind a három helyen nagyszámú nézőközönség fogadott bennünket, jó hangulat, kedves emberek, boldog pillanatok tanúi lehettünk, és örülök, hogy ennyien kíváncsiak a tevékenységünkre.

* Kérlek, mutasd be a zsűrit!

— A bizottság tagjai minden évben gondoskodnak az igazságos elbírálásról, és most sem történt ez másként. Horvát Kátai Anita versenytáncos, Horvát Kátai Péter tánctanár, Bíró Norbert egykori versenytáncos, valamint a zsűri legtapasztaltabb tagjaként Tóth Laci bácsi illem- és tánctanár együttesen hozott döntést a bálkirálynő és a bálkirály cím tulajdonosáról.

* Miben más a mostani vizsgabál a harminc-negyven évvel ezelőttiektől?

— Napjainkban a táncvizsgák már eltérnek az egykori vizsgabáloktól, de nem a tánc és a zene miatt, mert az ugyanaz maradt. Sokkal inkább az emberek mentalitása változott, a gyerekek felfogása, modernizálódása, melybe egy klasszikustánc-sorozat már sajnos egyre nehezebben fér bele. A táncnak teret kell adni, ezzel egyidejűleg pedig lehetőséget teremteni magunknak a szórakozásra, kikapcsolódásra ebben a rohanó világban.

* Hogyan fogadják a közösségek a tánciskola lehetőségét?

— Faluról falura érkeznek a kérdések minden nyár kezdetén a tánciskolával kapcsolatban. A szülők igyekeznek kapcsolatba lépni velem, hogy beírassák gyereküket a tanfolyamra, aminek nagyon örülök. Megfigyeltem, hogy a szülők, amikor látják gyermeküket táncolni, meghatódnak, és eszükbe jut, hogy egykor ők is éppen ugyanúgy táncoltak fiatalon, tapasztalatlanul, félénken, de boldogan, mert tudták, jó helyen vannak, és amit csinálnak, az boldoggá teszi őket, hiszen ők is ezt látták a szüleiktől.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..