home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tóthfaluban zárta kampánykörútját a VMSZ 
Fehér Márta
2022.03.31.
LXXVII. évf. 13. szám
Tóthfaluban zárta kampánykörútját a VMSZ 

A magyarkanizsai Batthyáneum Idősek Egyházi Otthonába, utána pedig a tóthfalui Munkás Szent József-plébániára látogatott el Pásztor István pártelnök Soltész Miklóssal, Magyarország Miniszterelnökségének egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, aki a VMSZ kampányát támogatva érkezett Vajdaságba a kampány utolsó napján.

Pásztor István úgy fogalmazott, Tóthfaluban az ember mindig olyasmit lát, ami maga a csoda, emberekkel, tartalmakkal — akár kampányban, akár azon kívül.

— Sok mindenki számára példa kell hogy legyen, hogy a meggyőződésből, a megkérdőjelezhetetlen akaratból, a partnerépítésből, a segítők hadának a toborzásából és a reménykedésnek a visszaigazolásából hogyan lehet csodát csinálni. A kampány pedig olyan volt, mint amilyen maga Tóthfalu. Egy jó hangulatú, dinamikus kampány van mögöttünk, ami a reális világban bonyolódott le, a két lábbal a földön járás kampánya volt, és a reménykedésé, a jókedvé.

— Ez egy abszolút közös ügy, s ahogy az elmúlt egy évtized történései, hatalmas nagy bátorsággal és összefogással nagyszerű eredményeket hozott — és ezt csak közösen tudtuk elérni. Magyarországon és Szerbiában is választások lesznek április 3-án, mindkét ország elemi érdeke, hogy az építkezés folytatódjék — hangsúlyozta Soltész Miklós.

A VMSZ kampányzáró eseményén Pásztor István és Soltész Miklós kíséretében Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Lackó Róbert, a községi képviselő-testület elnöke, Dencs Valéria, a testület alelnöke, Csikós László tartományi képviselő, Nyilas Mihály, az igazságügyi minisztérium államtitkára valamint Újvári Zsombor, a VMSZ magyarkanizsai köztársasági parlamenti képviselőjelöltje vett részt.

— Jó érzéseim vannak, pozitív volt az emberek részéről a fogadtatás a közösségi eseményeken, melyeket a kampány során szerveztünk — értékelte Újvári Zsombor. — Magyarkanizsa egy nagyon fejlődőképes község, fejlődő- és prosperálóképes önkormányzattal, konkrét polgármesteri elhatározásokkal, én mindebben segíteni szeretném. Községünk egy nagyon lakható, élhető közösség, mind a tizenhárom település lakossága összetartó. Sokan tesznek azért, hogy fejlődjünk, tudnak a jövőbe tekinteni, akár a vállalkozás, a turizmus vagy egyéb gazdasági területeken. A köztársasági képviselő munkája szolgálat, az embereket kell képviselni, és én úgy gondolom, közösségünkért érdemes kiállni, és a parlamentben megszolgálom majd a bizalmat.

A magyarkanizsai Batthyáneum Idősek Egyházi Otthona 2015-ben nyitotta meg kapuit, és azóta fejlesztik, bővítik az intézményt, ahol jelenleg 26-an laknak, az érdeklődés pedig folyamatos. Készül a második épület is, kisegítő objektumokkal, mosodával, garázzsal, egy nagyobb közösségi teremmel és tíz egyágyas apartmannal — itt is mintegy harminc idős emberről tudnak majd gondoskodni. Az épületrész bútorzatának megvásárlását a magyar kormány támogatta 5 millió forinttal, februárban. A vendégeket Savelin Zoltán plébános, a Batthyáneum megálmodója és Kracsun Miklós igazgató fogadta.

A Munkás Szent József-plébánián tett látogatás házigazdája Utasi Jenő atya volt. A településen május 28-án tervezik átadni az épülő tornatermet — sportcsarnokot. A Tóthfalui egyházi központ továbbfejlesztése projektum keretében a diákotthon főépülete és eszköztára is megújult, 21 személyes kisbuszt vásároltak, felszerelték az edzőtermet, rendbe teszik a belső úthálózatot, három beléptetőkaput alakítanak ki. Egy másik sikeres pályázat keretében felújítják a templom tornyát, a sisakrész cseréjén folyó munkálatok hamarosan megkezdődnek.

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..