Torok Melinda kapta a Forum Képzőművészeti Díjat
(—)
2013.09.01.
LXVIII. évf. 35. szám

A Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Boros György, Maurits Ferenc és Sagmeister Peity Laura) 2013. augusztus 12-én megtartott ülésén egyhangú döntéssel a 2012. évi Forum Képzőművészeti Díjat Torok Melinda szabadkai képzőművésznek ítélte oda.

Torok Melinda Belgrádban diplomált, ugyanott megszerezte a festészet magisztere címet. Tagja a Szerbiai Képzőművészek Egyesületének (ULUS), 2007-től a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanára. A 90-es évek közepétől állít ki egyéni és közös tárlatokon, és aktív résztvevője a hazai, külföldi és nemzetközi művésztelepeknek.

2012 szeptemberében figyelemre méltó tárlata volt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon és a szabadkai Városi Könyvtár galériájában.

Munkásságát kísérletező szellem jellemzi, melyet mind az akvarell, az olaj és az akrill technika terén magas szinten műveli. A festészet mellett egyéni módon ápolja a rajztechnikát is.

A zsűri véleménye szerint a 2012. évi Forum-díj méltó kezekbe került Torok Melinda személyében.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázatok, Értesítésítések rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..