home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Tisztelt Látogató!
2007.09.26.
LXII. évf. 39. szám
Tisztelt Látogató!

A Zentai csata emlékművének koszorúzása.Az egész keresztény Európa életében nagy jelentőséggel bíró, az Oszmán birodalom végleges bukásához vezető, híres Zentai csata 310. évfordulóját, és egyben a város napját ünnepelte szeptember 11-én Zenta községe.E mindannyiunk számára jelentős dátumra...

A Zentai csata emlékművének koszorúzása.

Az egész keresztény Európa életében nagy jelentőséggel bíró, az Oszmán birodalom végleges bukásához vezető, híres Zentai csata 310. évfordulóját, és egyben a város napját ünnepelte szeptember 11-én Zenta községe.
E mindannyiunk számára jelentős dátumra való megemlékezés gondolatait ünnepélyes, szórakoztató ugyanakkor olykor elgondolkodtató pillanatait szeretnénk Ön elé tárni.
Juhász Attila Zenta polgármestere ,,Együtt a városért” jelmondattal indította útjára az idei jubileumi városnapi ünnepségsorozatot. Az önkormányzat által szervezett színes kulturális és szórakoztató rendezvények célja a megemlékezés és ünneplés mellett az emberek közti kapcsolatok elmélyítése volt.
Juhász Attila, ahogyan több nyilatkozatában így a Községi Képviselő Testület díszülésén elmondott ünnepi beszédében is, nagy hangsúlyt fektetett a közösségi értékek megtartására, hagyományaink őrzésére, valamint a szülőföldön maradás fontosságára jelen globalizálódó, uniformizálódó világunkban. Beszámolt a község területén a közelmúltban történt és még mindig folyamatban lévő infrastrukturális, gazdasági fejlesztésekről, valamint a művelődés és oktatás területén elért eredményekről.
Jövőre vonatkozó tervei között kiemelt szerepet kapott a már működő vállalkozások fejlődésének elősegítése mellett egy olyan gazdasági környezet kialakítása is, amely elősegíti úgy a belföldi, mint a külföldi beruházók Zentán való letelepülését. A közeljövőben ennek ösztönzésére üzletember- találkozók megszervezését tervezi, mely alkalmak kiemelt fontosságú szerephez juttathatják Zenta testvérvárosi településeit, és az ott élő vállalkozókat.
Az egyéni-, és a társadalmi szerepvállalás fontosságát emelik ki a kiosztásra került emlékplakettek, illetve a jubileumi évben alapított, így idén először átadásra került ,,Város mecénása” díj. A kitüntetettek között a tudomány, a kultúra és a sport helyi kiválóságai szerepeltek, valamint a társadalmi szerepvállalásban jeleskedő multinacionális vállalat részesült elismerésben.
A múltra való emlékezés és a közösen megálmodott jövő ünnepe az Emléktemplomban celebrált ünnepi istentisztelettel zárult, ahol a polgármester a város nevében átvette dr. Gupcsi Lajostól az ,,Árpád díjat ,,, majd ünnepi beszéddel zárta a megemlékezést.
Zenta, 2007. szeptember

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..