home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Télen nagyon hideg van...
2012.02.14.
LXVII. évf. 7. szám
Télen nagyon hideg van...

...nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idő... - folytathatnánk a közismert dalt, ha ebben a zimankóban énekelni lenne kedvünk.A rendkívüli helyzet ellenére Zentán folyamatos a hó eltakarítása, s a vízellátás, a szennyvízelvezetés és a szemétszállítás is zökkenőmentes - hangzott el a zenta...

...nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idő... - folytathatnánk a közismert dalt, ha ebben a zimankóban énekelni lenne kedvünk.
A rendkívüli helyzet ellenére Zentán folyamatos a hó eltakarítása, s a vízellátás, a szennyvízelvezetés és a szemétszállítás is zökkenőmentes - hangzott el a zentai önkormányzat múlt heti sajtótájékoztatóján. Širková Anikó polgármester asszony nyilvánosan is köszönetet mondott mindazoknak a polgároknak, akik önkéntesen dolgoztak a város utcáinak megtisztításán, s azoknak is, akik lelkiismeretesen ellapátolták a házuk előtti járdáról a havat.
A községi válságtörzs tagjai megállapították, hogy Zenta községben átmenetileg rendeződött a helyzet, ezért addig, amíg az időjárási viszonyok nem teszik újra szükségessé, sem kézi, sem gépi hóeltakarítást nem végeznek.
Ebben az időszakban a zentai szociális védelmi központ melegedőként is működik, reggel 6-tól 17 óráig mindenki számára nyitva áll. Mivel a Tisza-parti városban nincs hivatalosan nyilvántartott hajléktalan, éjjel bezárják, de ha szükség lesz rá, akár folyamatosan is üzemelhet.
A téli szolgálat huszonnégy órában, négy váltásban dolgozik. A munkát húsz emberrel kezdték, de a nagy hóra való tekintettel a számukat 27-30 főre növelték. Az utakat négy kategóriába sorolták, és ennek alapján végzik a tisztításukat is.
Az illetékesek arra is felhívták a figyelmet, hogy a Tisza ugyan befagyott, de a jégre lépni életveszélyes. Egyben arra kérik a lakosságot, hogy a lehetőségekhez mérten igyekezzen takarékoskodni az árammal.
A polgármester asszony arról is tájékoztatott, hogy Kecskés Bas Ágnes községi vagyonjogi ügyész minden szerdán 16 és 19 óra között a városháza kilences számú irodájában fogadja az ügyfeleket, és ingyenes jogsegélyt nyújt nekik a rehabilitációs, illetve a restitúciós törvénnyel kapcsolatos űrlapok kitöltésében.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..