home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Szülőföldön magyarul
(tv.)
2007.08.22.
LXII. évf. 34. szám
Szülőföldön magyarul

Szombaton délután, a VMSZ központi Szent István-napi ünnepsége előtt, Szabadkán, a Magyar Házban Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára ünnepélyes keretek között átadta az első magyarországi oktatási-nevelési támogatásokat. Ha...

Szombaton délután, a VMSZ központi Szent István-napi ünnepsége előtt, Szabadkán, a Magyar Házban Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára ünnepélyes keretek között átadta az első magyarországi oktatási-nevelési támogatásokat. Hat vajdasági család részesült elsőként a támogatásból: a zentai Ripcó Sipos, a bácsföldvári Polyák, az újvidéki Resnyák, a nagybecskereki Somorai, a doroszlói Szitás és a ludasi Sörös család. Az ünnepségen először Dudás Károly, a CMH információs irodák elnöke köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy a Szülőföldön magyarul elnevezésű támogatás lehetővé teszi a délvidéki magyarság számára, hogy ne csak megmaradjon, hanem magyarként maradjon meg a szülőföldjén. Kezdeményezte, hogy a jövőben a határon túli magyar óvodások is hozzájussanak ehhez a támogatáshoz. Gémesi Ferenc szakállamtitkár megköszönte a szülőknek, hogy gyermekeiket magyarul taníttatják, hisz ez sokszor nagy áldozatokat követel, mert nagy a vonzereje a többségi nyelvnek. A vajdasági magyar szülők és pedagógusok nevében Sörös Márta ludasi tanárnő és háromgyermekes családanya mondott köszönetet, elmondta, hogy nemcsak a kapott pénzösszeg végett van szükség erre a segítségre, hanem eszmei értéke végett is. Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Papp Sándor, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövete és Nagy Ferenc szabadkai főkonzul is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..