home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szeptember 12-e, Palicsi Olimpiai Játékok
Oláh István cserkésztiszt
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám
Szeptember 12-e, Palicsi Olimpiai Játékok

Cserkészek az olimpián. Délelőtt 10 óra: gyülekező a Bagolyvárnál. Érkeznek a résztvevők. Zenta, Horgos, Nosza, Palics, Ludas, Szabadka. Hála Odry Kákonyi Szilviának, Bálint Zoltánnak, Popov Tihomernak, Szabó Hunornak és természetesen az összes segítőnek és pártolónak, a Palicsi-tó partján csaknem 5...

Cserkészek az olimpián. Délelőtt 10 óra: gyülekező a Bagolyvárnál. Érkeznek a résztvevők. Zenta, Horgos, Nosza, Palics, Ludas, Szabadka. Hála Odry Kákonyi Szilviának, Bálint Zoltánnak, Popov Tihomernak, Szabó Hunornak és természetesen az összes segítőnek és pártolónak, a Palicsi-tó partján csaknem 50 főnyi cserkészsereg jelent meg, hogy barátkozzon, versenyezzen.  A  mai ifjúságnak elsődlegesen erre kellene törekednie.
Mi, cserkészek  baráti jobbot nyújtunk egymásnak, bárhol éljen is a cserkésztestvérünk. Összemérni az erőnket, tudásunkat úgy is lehet, hogy utána összeölelkezünk. Elmeséljük a nyári élményeinket, táborozásaink derűs történeteit.

Egyetlen sérülés nélkül és sok érmét, trófeát, első, második vagy harmadik helyezést elérve fejeződött be a nap. Métázással kezdtünk. Sokan azt sem tudják, hogy milyen sport is ez, pedig őseink is játszották már. Azt mondják, az amerikai baseballra hasonlít. De hogy mi fán terem, hogyan is művelik... Pedig izgalmas, és nagyon jó játék. Bizony, nagy ügyesség, taktikai tudás és gyorsaság kell hozzá. Érdemes kipróbálni. Sajnos, most sem akadt ellenfelünk, így minden trófeát learattunk, hiszen minden csapat cserkészekből állt.
Nem a szervezők bűne. De sajnos az asztaliteniszben is mi jeleskedtünk. Egy kicsit visszatetsző a dolog, hiszen úgy éreztük, nem megérdemelten kaptuk az érmeket. utána azonban megvitattuk és értékeltük a teljesítményünket. Végtére is az a cél, hogy a fiatalsággal megszerettessük a sportot, a tópartot, s hogy rávegyük a többieket is: ha nem is egész évben, de legalább néhányszor, pláne az olimpia esélycsalogató  hírére kijöjjenek Palicsra, a friss levegőre, és a fizikai erőgyűjtés mellett barátkozzanak is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..