home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Segélykérés
2008.03.19.
LXIII. évf. 12. szám

,,Úgy élj a mában, hogy ne felejtsd múltad, de bizakodva fordulj a jövő felé”(Anonymus)Tisztelt barátaink, honfitársaink!A Telecskai-dombok tetején, Bácsgyulafalva központjában nyúlik magasba a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom. Megépítésének és felszentelésének 110. évfordulóját ü...

,,Úgy élj a mában, hogy ne felejtsd múltad, de bizakodva fordulj a jövő felé”
(Anonymus)
Tisztelt barátaink, honfitársaink!
A Telecskai-dombok tetején, Bácsgyulafalva központjában nyúlik magasba a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom. Megépítésének és felszentelésének 110. évfordulóját ünnepeljük az idén, de őseink idetelepülésének, azaz falunk alapításának a 125. évfordulója is ebben az évben lesz. Nemes célból fordulunk Önökhöz annak a Forrás Alapnak a nevében, melyet harminchárom bácsgyulafalvi polgár hozott létre. Elsődleges feladatunknak tekintjük a pénzeszközök gyűjtését templomunk tatarozására, felújítására a helyi egyházközösséggel együttműködve. Az idő vasfoga megtette hatását, a falakról hullik a vakolat, beázik a torony és tetőszerkezet, tehát a templomépület alapos felújításra szorul. A munkálatok összköltsége mintegy 160 000 euró, de ezt az összeget a miénkhez hasonló kis közösség önerőből nem tudja előteremteni. Az elmúlt évtizedek politikai-gazdasági és háborús vihara teljesen elszegényítette, a létminimum határára sodorta közösségünket. Lelkünket, tenni akarásunkat azonban nem tudta megtörni, így megkezdtük templomunk felújítási munkálatait, habár a szükséges pénzeszközöknek csak a töredéke állt rendelkezésünkre. Eddig az egyházközösség a hívők adományaiból 240 000 dinárt gyűjtött össze: terveink megvalósításához Zombor község 500 000 dinárral, a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság pedig 600 000 dinárral járult hozzá. A felújítási munkálatok meghatározott szakaszokban történnek, a művelet folytonossága pedig a szükséges pénzeszközök biztosításától függ.
Alapítványunk elsődleges célja a hiányzó pénzeszközök összegyűjtése hazai és anyaországi pályázatok útján. Természetesen szívesen fogadjuk adományaikat a segítőkész embereknek, akik számára a szülőfalu, a bácsgyulafalvi Magyarok Nagyasszonya-templom jelenti a múltat, elődeink áldozatos munkáját s egyben a jövőt is, hogy értékeinket megőrizzük, s az utódoknak továbbadjuk. Igazi eredményt csakis összefogással érhetünk el.
Alapítványunk munkájáról, céljairól bővebben a 025/864-001-es vagy a +38125/864-026-os telefonszámon, illetve a mztelecka@neobee.net e-mail címen tájékozódhatnak. Reméljük, hamarosan honlapunk is elkészül.
Támogatásukat a Forrás Alapítvány bankszámlájára fizethetik be:
- Szerbiában, dinárban: 325-9500700014221-18 OTP Bank
- Külföldön, euróban: 325960170004813218 OTP Bank, vagy dollárban: 325960270004813213 OTP Bank
Erkölcsi és anyagi támogatásukat előre is köszönjük!
Tisztelettel: Krizsán József, a Forrás Alap közgyűlésének elnöke és Kormányos István, a Forrás Alap kuratóriumának elnöke
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..