home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Sajtószabadság és megbízható tájékoztatás
(tv.)
2007.10.03.
LXII. évf. 40. szám
Sajtószabadság és megbízható tájékoztatás

jpg A tanácskozás résztvevőiSzeptember 28-án a zentai Magyar Házban a Magyar Polgári Szövetség kezdeményezésére tanácskozást szerveztek a sajtószabadság és a megbízható tájékoztatás témakörében. A találkozón több vajdasági magyar sajtóorgánum képviselője is megjelent: Dudás Károly, a Hét Nap...

jpg A tanácskozás résztvevői

Szeptember 28-án a zentai Magyar Házban a Magyar Polgári Szövetség kezdeményezésére tanácskozást szerveztek a sajtószabadság és a megbízható tájékoztatás témakörében. A találkozón több vajdasági magyar sajtóorgánum képviselője is megjelent: Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője; Guszton András, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének a főszerkesztője; Ternovácz István, az Újvidéki Rádió újságíró-szerkesztője; Kiss Ágnes, az Újvidéki Tv magyar szerkesztőségének főszerkesztője; Németh Ernő, a Szabadkai Rádió főszerkesztője. Egyetlen napilapunknak, a Magyar Szónak a szerkesztőségéből nem vett részt senki a megbeszélésen. A politikai pártok képviselői közül jelen volt Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke, Tari István, a VMDK alelnöke, Ágoston András, a VMDP elnöke, Rácz Szabó László, a MPSZ elnöke és Sass Tamás, az MPSZ alelnöke. A megbeszélés célja erősíteni a bizalmat a politikai pártok, a sajtó, és nem utolsósorban az olvasók, hallgatók és nézők között. A jelenlévők mindannyian egyetértettek abban, hogy a politikumnak és a sajtónak egy nemzeti stratégiát kell követnie, hiszen a cél közös. A magyar kisebbségi újságírás sohasem lehet a közösségtől független, hiszen annak elsősorban a nemzet érdekét kell szolgálnia. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban is, hogy folytatni kell a politika és a sajtó között megkezdődött párbeszédet. Feltehetőleg ennek egyik eredménye lesz a vajdasági magyar sajtó minőségi megújulása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..