home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Sajtófotó tárlat nyílt Csíkszeredában
2021.01.25.
LXXVI. évf. 3. szám
Sajtófotó tárlat nyílt Csíkszeredában

A csíkszeredai Megyeháza Galériában nyitották meg a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete Brassai 2019 elnevezésű fotótárlatát, amelybe a szakmai zsűri mintegy félszáz fotóriporteri és újságírói pályamunkát válogatott be. Látható a tárlaton a MÚRE tavalyi Egy járvány (h)arcképei című pályázatának néhány képe is.

A megnyitón Sarány István, Bögözi Attila és Szucher Ervin, a MÚRE tisztségviselői (képünkön) szóltak az öt éve indított, évente megrendezett pályázat céljairól. Megemlítették, hogy a tárlat katalógusa egy későbbi időpontra készül el és a pandémia-szabályozások függvényében akkor adják át a díjakat is. Ugyanazon a rendezvényen szeretnék megünnepelni az 1990-ben alakult szakmai szervezet fennállásának harmincadik évfordulóját, amelyet a járványhelyzet miatt a tavalyról el kellett halasztani.


Fotó: Székedi Ferenc

Szucher Ervin felolvasta Szűcs László MÚRE-elnök levelét, amelyben egyebek közt úgy értékelt, hogy a romániai magyar és külhoni magyar fotóriporterek egyre erőteljesebb, önálló alkotói jellemvonásokkal rendelkező egyéniségekké válnak, akiknek munkái, stílusjegyei könnyen felismerhetők.

A magyar kultúra napja tiszteletére rendezett kiállítás 2021. február 24-ig tart nyitva.

(Forrás: MÚRE)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..