home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Rangos művészeti díjak találtak gazdára
2023.11.16.
LXXVIII. évf. 46. szám
Rangos művészeti díjak találtak gazdára

Odaítélték a Híd Irodalmi Díjat, a Forum Képzőművészeti Díjat és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat.

A Híd Irodalmi Díj zsűrije – Antalovics Péter, Jovánovity Patyerek Réka, Lennert Móger Tímea, Lódi Gabriella, Szögi Csaba összetételben – mérlegelve a vajdasági magyar könyvkiadás 2022. évi produkcióit, szavazattöbbséggel úgy döntött, hogy a 2022. évre szóló Híd Irodalmi Díjat Lovas Ildikó a Szép Amáliák című, a Forum Kiadó gondozásában megjelent regényéért, és Maurits Ferenc az Arcversek címet viselő, szintén a Forum által megjelentetett verseskötetéért kapja.

A Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága, Klájó Adrián, Újházi Adrienn és Vékony Lajos, az októberben megtartott ülésén a 2022-es Forum Képzőművészeti Díjat egyhangúlag Sagmeister Péity Laura festőművésznek ítélte oda a tavalyi évben nyújtott kiemelkedő képzőművészeti teljesítményéért.

A Vajdasági Magyar Művészeti Díj bírálóbizottsága, melynek Balázs Áron, Görög Noémi, és a nemrégiben elhunyt Ábrahám Irén volt a tagja, a 2022-es Vajdasági Magyar Művészeti Díjat Sóti Szobonya Emőke zeneművésznek, zongoratanárnak ítéli oda.

 

Forrás: Magyar Szó, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..