home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Rangos anyaországi kitüntetések
2012.08.22.
LXVII. évf. 34. szám
Rangos anyaországi kitüntetések

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a miniszterelnök ajánlására a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket adott át Budapesten, a Néprajzi Múzeumban, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Közigazgatási és Igazságügyi tárca vezetője. Rangos anyaországi kitünteté...

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a miniszterelnök ajánlására a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket adott át Budapesten, a Néprajzi Múzeumban, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a Közigazgatási és Igazságügyi tárca vezetője. Rangos anyaországi kitüntetést vehetett át augusztus 17-én, pénteken a Vajdaságból dr. Harmath Károly ferences szerzetes és dr. Szöllősy Vágó László, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség főtitkára. A kitüntetettek között volt a vajdasági származású, de Budapesten élő Dezső János rádiós szerkesztő is.
Dr. Harmath Károly, az újvidéki Ferences Rendház házfőnöke a Bonaventuriánum Ferences Fiúkollégium és Művelődési Ház, valamint a vajdasági Lurkó-házak hálózatának létrehozásáért, hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbítása érdekében végzett tevékenységéért, írói, szerkesztői és műfordítói munkássága elismeréseként részesült az elismerésben. Dr. Szöllősy Vágó Lászlót a délvidéki magyar közösség több évtizedes szolgálatáért, áldozatos népművelői és kultúraszervezői tevékenysége elismeréseként tüntették ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..